Sz. M.utanpotlassport.hu A margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszoda adott otthont hétvégén a leány serdülő vízilabda-bajnokság négyes döntőjének, amelyen a veretlen alapszakaszt produkáló UVSE mellett a BVSC-Zugló, a Yordo Szentes és a Dunaújvárosi FVE-Yordo csapata harcolt az aranyéremért.

A szentesiek vízbe ugrásának pillanata a győztes döntő után Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A szentesiek vízbe ugrásának pillanata a győztes döntő után  •  Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A szentesiek fél tucat vereséget szenvedtek el az alapszakaszban, így 12‒6-os mérleggel harmadik helyen jutottak tovább a négyes fináléba, ahol az első napon a címvédő BVSC-Zuglóval találkoztak az elődöntőben. A két együttes évközi ütközetein mindkétszer a zuglóiak bizonyultak jobbnak, így meg kellett rázniuk magukat a Kurca-partiaknak, hogy tovább harcolhassanak a bajnoki címért. A mérkőzés végül 10‒7-es szentesi győzelemmel zárult, ami után Oltyán Gyula, a Szentes edzője így fogalmazott a Magyar Vízilabda Szövetség oldalán:  „Nagyon sokat készültünk, annak ellenére is, hogy az egész szezon alatt nehéz helyzetben voltunk, hiszen a fél csapat a felnőttekkel és az ifjúságiakkal edzett, a másik fele pedig a gyermekkorosztály küzdelmeiben volt érdekelt. Csak ezen a héten állt össze a komplett csapat, amellyel rengeteget videóztunk. Próbáltuk kielemezni a BVSC csapatát, így tulajdonképpen úgy érkeztünk a négyes döntőre, hogy mindent tudunk az ellenfélről, ismertük őket, tudtuk az erősségeiket és gyengeségeiket egyaránt.Ennek megfelelően építettük fel a taktikát, ami meg is hozta a sikert számunkra."

A döntő nem várt fordulatot hozott, hiszen a legtöbben UVSE  győzelmét várták. Minden előjel a lilák mellett szólt, hiszen egyrészt  Áts Bertalan csapata veretlenül érkezett a fináléba, másrészt  egy hete az ifjúsági bajnokságban is ez a két csapat játszotta a döntőt, s akkor fővárosiak nyertek. Most máshogy alakult a forgatókönyv. Gólnélküli első negyed után a félidőre két góllal lépett el a Szentes gárdája, majd a harmadik felvonásban a Békés megyeiek még eggyel növelték előnyüket, s végül 7‒4-re megnyerték a párharcot, és megszerezték a bajnoki címet, ami méltó ajándékul szolgált a születésnapját ünneplő szentesi edzőnek.

„Ennél szebb születésnapi ajándékot nem hiszem, hogy valaha kaptam. Ugyanúgy készültünk, mint az elődöntőre: videóztunk, alaposan feltérképeztük és kielemeztük az ellenfelet, bár erre  ezúttal kevesebb időnk volt. Nehéz ellenfél az UVSE, nagyon gyors és agresszív stílusban játszanak, ebben a mezőnyben nincsen hozzájuk fogható. Lehengerlő támadójátékukkal eddig mindig lemostak bennünket a pályáról. Nyugalomra intettük játékosainkat, és próbáltunk higgadtak maradni, a megbeszélt taktikát pedig végigvinni. Sikerült!" ‒ nyilatkozta Oltyán Gyula a waterpolo.hu-nak.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport