Vívás: Ondrik Konrád már a kadét-világbajnokságra gondol

Krasznai Bence utanpotlassport.huKrasznai Bence utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.04.07. 13:16
Címkék
A poreci utánpótlás Európa-bajnokságon bravúrbronzot szerző kardvívóval, Ondrik Konráddal beszélgettünk a kontinenstornán történtekről, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetről és az elhalasztott korosztályos világbajnokságról.

A felnőtt vívók szövetségi kapitánya, Udvarhelyi Gáborkiemelte a kardozó Ondrik Konrád teljesítményét a poreci utánpótlás Európa-bajnokság után, hiszen a BVSC-Zugló 16 éves sportolója − némi meglepetésre − bronzérmet szerzett a kadétviadalon. Az ifjú csalódott volt a Colin Heathcockkal szemben elveszített elődöntő után a helyszínen, ám bő egy hónap távlatából amondó, kitett magáért, örül:Udvarhelyi Gáborkiemelte a kardozó Ondrik Konrád teljesítményét a poreci utánpótlás Európa-bajnokság után, hiszen a BVSC-Zugló 16 éves sportolója − némi meglepetésre − bronzérmet szerzett a kadétviadalon. Az ifjú csalódott volt a Colin Heathcockkal szemben elveszített elődöntő után a helyszínen, ám bő egy hónap távlatából amondó, kitett magáért, örül:

Ondrik Konrád (balról) bronzérmet nyert a poreci utánpótlás Európa-bajnokságon Forrás: EFC
Ondrik Konrád (balról) bronzérmet nyert a poreci utánpótlás Európa-bajnokságon Forrás: EFC

Ondrik Konrád (balról) bronzérmet nyert a poreci utánpótlás Európa-bajnokságon  •  Forrás: EFC

„Megleptem magamat a dobogós helyezéssel. A verseny elején nagyon izgultam, emiatt az edzőm, BódyBenjamin a főtábla előtt elküldött mozogni egy órára. Ez olyan jól esett, hogy minden terhet levett a vállamról. Csak az asszóimra összpontosítottam, ráéreztem a ritmusra. A mesterem, Bódy Istvánnem lehetett ott Horvátországban, de Benjamin jelenléte is rengeteget számított − szinte minden tust követően hevesen koordinált. Sokkal jobban teljesítek, amikor valamelyikük támogat a versenyen”− emlékezik vissza a fiatal.

Az Eb után nem sokkal érkezett a hír, miszerint a koronavírus-járvány miatt elhalasztják az április elejére tervezett, Salt Lake City-i utánpótlás-világbajnokságot:

„Úgy tudom, hogy ősszel szeretnék pótolni az erőpróbát. Bízom benne, hogy nem törlik, hiszen rengeteget készültem rá, ráadásul az Eb-szereplés után különösen vártam. Tudni kell, hogy a világbajnokságon mindig több induló van, nehezebb odaérni a legjobbak közé. Tavaly, Torunban léptem először pástra vb-n, azt elrontottam. Az idén mindenképpen szeretnék javítani, csak erre koncentrálok: mindig azt mondom, hogy nyolc közé jutni jó, de az elődöntővel lehetek igazán elégedett, ekképpen az Egyesült Államokba is hasonló célokkal utaznék. A járvány okozta helyzet nem csak minket gátol a felkészülésben, a többi ország sportolóit is, tehát nem aggódom amiatt, hogy a fejlődésben lehagynak a többiek.”

Konrád Nógrádkövesden él, innen utazott nap mint nap Budapestre, edzésre:

„Futok és erősítő gyakorlatokat hajtok végre, ez minden, amit tehetek. Habár kertes házban élek, a környéken sajnos nincs olyan ismerősöm, akivel tudnék vívni. Óvatos vagyok, gyakran mosok kezet, még a nagyszüleimmel sem találkozom a biztonság kedvéért. Mindenki nehéz időszakot él át, szükség van a szigorú intézkedésekre, hiszen jobb félni, mint megijedni.”

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik