Vívás: mindkét junior tőrcsapatunk a dobogótól távol állt meg a vb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.11. 19:23
Címkék
A fiúk a tizedik, a lányok a tizenötödik helyen zárták a juniorkorú tőrözők csapatviadalát a toruni korosztályos vívó vb-n. Péntektől a verseny utolsó szakaszában a párbajtőrözőké lesz a főszerep.

B. V. – utanpotlassport.huFinoman fogalmazva is visszafogott szereplést hozott a juniorkorú tőrözők csapatversenye a lengyelországi korosztályos vívó-világbajnokság hatodik napján. Pedig a lányok az idei foggiai Eb-n a bronzéremig meneteltek.B. V. – utanpotlassport.huFinoman fogalmazva is visszafogott szereplést hozott a juniorkorú tőrözők csapatversenye a lengyelországi korosztályos vívó-világbajnokság hatodik napján. Pedig a lányok az idei foggiai Eb-n a bronzéremig meneteltek.

A junior fiú tőrcsapat a tizedik helyen zárt Torunban Forrás: Magyar Vívó Szövetség
A junior fiú tőrcsapat a tizedik helyen zárt Torunban Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A junior fiú tőrcsapat a tizedik helyen zárt Torunban  •  Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A vb a fiúknak sikerült jobban. Igaz, Tajvan legyőzése után az olaszok elleni nyolcaddöntő nem sikerült (34:45), de a helyosztókon remekelt az együttes. A hollandokat és a belgákat is simán legyőzte, majd a tizedik helyért a németek ellen szenvedett szoros vereséget a Maior Mátyás, Mihályi Andor, Szemes Gergő összeállítású hármas.

A lányok a fiúkhoz hasonlóan a legjobb 16 között köszöntek el az érmes reményektől. Azonban a szingapúriak elleni fiaskó után az olaszok és az ukránok ellen is vereség következett. A 15. helyért vívott találkozón a románok felett aratott siker legfeljebb szépségtapasz lehetett a Hajas Nóra, Pöltz Anna, Szántay Anna alkotta alakulatnak.

Pénteken már a párbajtőrözők foglalják el a toruni pástokat. És több mint valószínű, hogy a magyarok közelebb járnak majd a pódiumhoz.

JUNIOR ÉS KADÉT VÍVÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, TORUN (LENGYELORSZÁG)
Junior tőr csapat. Fiúk:
1. Oroszország, 2. Franciaország, 3. Olaszország, …10. Magyarország (Maior Mátyás, Mihályi Andor, Nedeljkovic Mateja, Szemes Gergő)
Leányok:
1. Oroszország, 2. Japán, 3. Koreai Köztársaság, …15. Magyarország (Hajas Nóra, Hanzl Lilla, Pöltz Anna, Szántay Anna)

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik