Vívás: Mihályi Andor nyolcadik lett a kadét tőrözők világbajnokságán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.10. 19:33
Címkék
Viszonylag csendes napot zártak a magyarok a lengyelországi korosztályos vívó-világbajnokság ötödik napján. A kadétkorú tőrözők egyéni viadalán a Törekvés SE nyolcadikként zárt versenyzője, Mihályi Andor teljesített kiemelkedően.

B. V. – utanpotlassport.huA keddi juniorversenyen visszafogottan rajtoltak a magyar tőrözők a lengyelországi Torunban zajló korosztályos világbajnokságon. De bizakodni azért lehetett a kadétok viadala előtt; már csak azért is, mert néhány héttel ezelőtt Foggiában az Eb-n Nekifor Erika ezüstérmet szerzett.B. V. – utanpotlassport.huA keddi juniorversenyen visszafogottan rajtoltak a magyar tőrözők a lengyelországi Torunban zajló korosztályos világbajnokságon. De bizakodni azért lehetett a kadétok viadala előtt; már csak azért is, mert néhány héttel ezelőtt Foggiában az Eb-n Nekifor Erika ezüstérmet szerzett.

Mihályi Andor a legjobb nyolc között búcsúzott a kadét tőrözők mezőnyében Forrás: Bizzi Team
Mihályi Andor a legjobb nyolc között búcsúzott a kadét tőrözők mezőnyében Forrás: Bizzi Team

Mihályi Andor a legjobb nyolc között búcsúzott a kadét tőrözők mezőnyében  •  Forrás: Bizzi Team

A vébén azonban a fiúknak ment jobban, egészen pontosan a Törekvés SE versenyzőjének, Mihályi Andornak. Akinek már a „bemelegítés” sem sikerült rosszul az eggyel magasabb korosztályban, hiszen a legjobb magyarként a 32 között zárta a juniorversenyt.

A kadétviadal selejtezője döcögősen indult a számára, csupán a 69. helyen jutott tovább. Utána viszont remek formába lendült, s meg sem állt a legjobb nyolcig. Nehéz ágon menetelt a negyeddöntőig, a sorozatban harmadik orosz versenyzővel szemben már alulmaradt, Jegor Barannyikov 15:12 arányban búcsúztatta.

A másik két magyar fiú is jó teljesítményt nyújtott, Tóth Gergely a 21., Szemes Gergő a 27. helyen zárta a viadalt. Ellenben egyetlen lánynak sem sikerült a 32 közé kerülés: közülük a kadét Eb-ezüstérmes Nekifor Erika jutott a legtovább, ő a 33. helyet szerezte meg.

Csütörtökön a junior tőrözők csapatversenyével folytatódik a lengyelországi korosztályos világbajnokság.

JUNIOR ÉS KADÉT VÍVÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, TORUN (LENGYELORSZÁG)
Kadét t
őr. Fiúk: 8. Mihályi Andor, …21. Tóth Gergely, …27. Szemes Gergő
Leányok: 33. Nekifor Erika, …49. Kalocsai Luca, 50. Czékmán Luca

További korosztályos hírek VÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik