Vívás: még az is lehet, hogy Battai Sugárnak jót tett a leállás

Krasznai Bence utanpotlassport.huKrasznai Bence utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.05.17. 15:48
Címkék
A tokiói olimpiai kvótaszerzésre is esélyes kardvívóval, a 17 éves Battai Sugárral beszélgettünk arról, hogyan készült a koronavírus-járvány okozta kényszerpihenőben, emellett szóba került az is, mikor állhat vissza minden a régi kerékvágásba.

A február végén megrendezett poreci utánpótlás Európa-bajnokságon a kardvívócsapatban a juniorok és a kadétok között egyaránt aranyérmes, a már felőttválogatott, még mindig csak 17 éves Battai Sugár nem tétlenkedett a koronavírus-járvány okozta kényszerpihenőben:Battai Sugár nem tétlenkedett a koronavírus-járvány okozta kényszerpihenőben:

Battai Sugárnak (balról) nem sikerült jól egyéniben a poreci Európa-bajnokság Forrás: EFC
Battai Sugárnak (balról) nem sikerült jól egyéniben a poreci Európa-bajnokság Forrás: EFC

Battai Sugárnak (balról) nem sikerült jól egyéniben a poreci Európa-bajnokság  •  Forrás: EFC

„Vegyes volt a felkészülésem programja, sokat futottam, emellett a lábaimat és a törzsemet is erősítettem. Egyelőre nem tudom, mennyit esett vissza a teljesítményem, ez majd akkor derül ki, amikor újra vívhatok. Szerencsére, adódott lehetőségem az iskolázásra − igaz, csak egy garázsban, de ott azt éreztem, hogy azok a technikai elemek, amelyeket korábban tanultam, sokkal stabilabban mennek. Még az is lehet, hogy jót tett a leállás!”− mondja nevetve a fiatal.

Habár a kormány immár közel két hete engedélyezi az edzéseket, az Interfencing DSC sportolói még nem kezdték meg a felkészülést − ekképpen Sugár sem.

„A korlátozásokon enyhítettek, de egyelőre megvan kötve a kezünk, hiszen az egyik helyi iskola csarnokában készülnénk, amely zárva tart. A klub kérvényezte a tréningek megtartásának lehetőségét, az ügy ugyanakkor még folyamatban van. Ha oda nem mehetünk, akkor feltehetően ideiglenesen bérlünk egy termet.”

A Salt Lake City-i utánpótlás-világbajnokság április elején lett volna esedékes, a fertőzés miatt persze ezt is elhalasztották.

„Nagyon szomorú voltam a hír hallatán, de nem lehet mit tenni. Az első két hétbenmég jó volt pihenni, de már nagyon hiányzik, hogy minden visszaálljon a régi kerékvágásba. A szövetség nemrégiben közölte, hogy május 31-ig biztosan nem lesznek keretedzések, erről ennyi információm van. A horvátországi Eb nem úgy sikerült, ahogyan azt elterveztem, az Egyesült Államokba viszont úgy utaztam volna, hogy javítsak, és a tudásom legjava szerint küzdjek.Amikor ez sikerül, általában nincs nagy gond.”

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik