Az idei poreci junior vívó Európa-bajnokság egyik magyar hőse a Vasas 18 éves kardozója, Rabb Krisztián volt. Somlai Béla tanítványa egyéniben bronz-, a csapatban vezéregyéniségként pedig aranyérmet nyert Horvátországban.

Rabb Krisztián mostanában a vasalódeszkával vív Forrás: vasassc.hu

Rabb Krisztián mostanában a vasalódeszkával vív  •  Forrás: vasassc.hu

Aztán a viszont a koronavírus-járvány miatti kettétörte a nagyszerű szezont, következtek a sorozatos lemondások, valamint az otthoni karanténba vonulás.

„Az elején volt nehéz, amikor sorra mondták le a versenyeket, jöttek a hírek, elég kilátástalannak tűnt minden. Mostanra viszont úgy érzem, fejben már jól tudom kezelni ezt a helyzetet, sikerült helyretenni a dolgokat, és remélem, hogy az elhalasztott világbajnokságot is bepótolják majd”  - mondta a vasassc.hu-nak Rabb.

Az ígéretes vívó jelenleg természetesen az állóképességi feladatokra helyezi a hangsúlyt, azt mondja, ezen a téren fejlődött is. Közben viszont a vívómozdulatok gyakorlására is megoldást talált, méghozzá a család vasalódeszkájának segítségével.

 „Az én ötletem volt, egyik nap lábmunkáztam, és megláttam a deszkát, feltettem rá a sisakomat. Jó ötletnek tűnt, így bevezettem, most már minden nap használom. Persze jobb lenne egy mozgó ellenfél, de így a lehetőségekből talán kihozom a maximumot.”

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

 

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport