Vívás: két magyar bronz a kadét tőrözők európai körversenyén

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.10. 15:32
Címkék
Nagyszerűen szerepeltek fiú tőrözőink a budapesti kadét európai körversenyen. A hatalmas mezőnyben a két bronzérmes Szemes Gergő és Mihályi Andor lett.

UP-info – utanpotlassport.huA budapesti kadét európai körversenyen nem kevesebb, mint 259 leány és ugyanannyi fiú lépett pástra péntek reggel a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Ráadásul nemcsak hatalmas, hanem nagyon erős is volt a mezőny, elég csak a 20-20 orosz, francia és olasz vívót, valamint a számos ázsiai tőrözőt említenünk – számolt be a budapesti körverseny történéseiről a szövetség hivatalos honlapja.UP-info – utanpotlassport.huA budapesti kadét európai körversenyen nem kevesebb, mint 259 leány és ugyanannyi fiú lépett pástra péntek reggel a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Ráadásul nemcsak hatalmas, hanem nagyon erős is volt a mezőny, elég csak a 20-20 orosz, francia és olasz vívót, valamint a számos ázsiai tőrözőt említenünk – számolt be a budapesti körverseny történéseiről a szövetség hivatalos honlapja.

Két magyar fiatal a dobogón Forrás: hunfencing.hu
Két magyar fiatal a dobogón Forrás: hunfencing.hu

Két magyar fiatal a dobogón  •  Forrás: hunfencing.hu

Ezen a viadalon lett bronzérmes Szemes GergőésMihályi Andor.A Ferencváros 15, illetve a Törekvés 16 esztendős tőrözője remekül vívott egész nap. Akadtak rendkívül sima meccseik, de rendkívül szorosak, végül mindketten bejutottak a négyes döntőbe.

Gergő– Szabó Istvántanítványa – a legjobb 16-ig minden megerőltetés nélkül jutott el, utána viszont három hihetetlenül szoros meccs következett a számára. Előbb a nyolcaddöntőben a japánHijasitverte a hirtelen halálban, majd a negyeddöntőben a németFabingertgyőzte le 15:13-ra. Ezt követően az elődöntőben egy újabb hosszabbítás jött, ám ezúttal nem a magyar fiúnak kedvezett a szerencse, a francia De Velval nyert egyetlen tussal.

Mihályi AndorMazza Lorenzotanítványa– ugyancsak remekelt! Az ő legkülönlegesebb asszója a negyeddöntő volt, ott ugyanis 8:13 után fordított bravúrral az olaszFioreellen 15:14-re. Az elődöntőben a későbbi győztes oroszOszipovtólkapott ki, ám a bronzéremmel – Gergőhöz hasonlóan – pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el.

A “sanyarú sors” ezúttal a női szakágnak jutott. Itt ugyanis mindössze egyetlen magyar jutott a legjobb 64 közé,Czékmán Lucaott búcsúzott.

A verseny teljes eredménysora ITT olvasható!

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik