Vívás: fővárosi fölény a serdülő kardozók bajnokságán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.14. 12:41
Címkék
Három klub osztozott az aranyérmeken a hét végi budapesti serdülő kard országos bajnokságon, a BVSC-s Ondrik Konrád egyéniben és csapatban is győzött. A zuglóiak víkendjét tovább szépítette, hogy 17 éves Pusztai Liza a negyeddöntőig menetelt a felnőtt kardozók moszkvai világkupaversenyén.

B. V. – utanpotlassport.hu Újabb mozgalmas vívóhétvégén vagyunk túl, szombat-vasárnap rendezték a serdülő kardozók országos bajnokságát, junior tőválogatót is tartottak, emellett pedig a felnőtt világkupaversenyeken is pástra léptek az utánpótláskorú versenyzők.B. V. – utanpotlassport.hu Újabb mozgalmas vívóhétvégén vagyunk túl, szombat-vasárnap rendezték a serdülő kardozók országos bajnokságát, junior tőválogatót is tartottak, emellett pedig a felnőtt világkupaversenyeken is pástra léptek az utánpótláskorú versenyzők.

A BVSC serdülő kardcsapata és edzőik, Varga József, valamint Bódy István
A BVSC serdülő kardcsapata és edzőik, Varga József, valamint Bódy István

A BVSC serdülő kardcsapata és edzőik, Varga József, valamint Bódy István

A serdülő kardozók a Vasas vívótermét lepték el szombaton. A pasaréti viadalon kizárólag fővárosi versenyzők szereztek aranyérmet. A fiúk mezőnyében a BVSC-s Ondrik Konrád nyert, a viadal döntőjében az esztergomi Szent György VE versenyzőjét, Engelbrecht Patrikot verte 15:11-re.

A zuglóiak a vasárnapi csapatversenyen dupláztak, miután az Avarkeszi Dániel, Ondrik Konrád, Petrucz Mirkó, Tóth Patrik összeállítású együttes 45:34-re győzött a fináléban a házigazda Vasas ellen.

A lányok mezőnyében viszont már hazai siker született. A Vasas kardozója, Fenyősi Zitadiadalmaskodott miután a döntőben a TFSE versenyzőjét, Battai Sugár Katinkát múlta felül 15:10-re. Másnap csapatban azonban visszavágott a TFSE, a Battai Sugár Katinka, Kováts Katalin, Tóth Liliána Tamara és Wladimír Véda Anna alkotta csapat 45:41-re nyert a Vasas ellen.

SERDÜLŐ KARD ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, BUDAPEST
Fiú egyéni.
1. Ondrik Konrád (BVSC-Zugló), 2. Engelbrecht Patrik (Szent György VE), 3. Kohári Tamás Márk (UTE) és Szabó Márton (Kertvárosi VSE)
Fiú csapat. 1. BVSC I (Avarkeszi Dániel, Ondrik Konrád, Petrucz Mirkó, Tóth Patrik), 2. Vasas I (Hunyady Dániel, Mikes Mátyás, Tivadari Péter, Vígh Benedek), 3. Kervárosi VSE (Fülöp Zsombor, Szabó Márton, Tfirst Balázs, Turny Bátor)
Leány egyéni. 1. Fenyősi Zita (Vasas), 2. Battai Sugár Katinka (TFSE), 3. Pápai Viktória Zoé (UTE) és Rajkai Boróka (Vasas)
Leány csapat. 1. TFSE (Battai Sugár Katinka, Kováts Katalin, Tóth Liliána Tamara, Wladimír Véda Anna), 2. Fenyősi Zita, Keszei Kíra, Rajkai Boróka, Spiesz Anna), 3. GEAC (Bata Édua, Halász Laura, Missurai Pálma)

Szintén itthon szerepeltek a juniorkorú tőrözők. A szigetszentmiklósi előválogatón Mendrey Tamás, illetveHajas Nóra végzett az első helyen.

A felnőtt világkupasorozatban ismét Pusztai Liza nyújtott kiemelkedőt. A BVSC-Zugló 17 esztendős kardvívója az athéni után a moszkvai Grand Prix-n is remekelt. Meg sem állt a legjobb nyolcig, legyőzte a világranglistán ötödik helyen álló román Bianca Pascut (15:8). A négy közé jutásért aztán a kétszeres olimpiai bajnok amerikai Mariel Zagunistőlkapott ki 15:10-re kapott ki.

Így Pusztai utolsó éves kadétként tizenharmadik helyen áll a felnőtt-világranglistán, ami azt jelenti, hogy továbbra sem kell selejtezőt vívnia a világkupaversenyeken.

Andrásfi Tibor (18), Koch Máté (18) és Nagy Dávid (18) a felnőtt párbajtőrözők párizsi viadalán szerepelt a hét végén. A selejtezőből mindhárman továbbjutottak a rekordlétszámot felvonultató versenyen, a legjobb 64 közé kerülés viszont egyiküknek sem sikerült Franciaországban.

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik