K. T. I. - utanpotlassport.hu Sikerült itthon tartani a gödöllői Európa-kupa-állomáson kiosztott aranyérmet. Miután szombaton, a fiúk közül Horváth Gergő egy nyolcadik hellyel lett a legjobb magyar,  vasárnap a leányoknál Battai Sugár Katinka nem talált legyőzőre.

Battai Sugár Katinka Forrás: dehir.hu

Battai Sugár Katinka  •  Forrás: dehir.hu

A TFSE versenyzője 100 százalékos teljesítménnyel lépett tovább a csoportjából, így a – kissé szokatlanul hangzó – 256-os főtábla első körében erőnyerő volt. A legjobb 64 közé kerülésért magyar riválissal találkozott: Simon Petronellát 15-12-re tudta legyőzni Battai. Mint később kiderült Simon volt az, aki a 12 adott tussal a legjobban meg tudta szorongatni ezen a napon.

A folytatásban 15–8, majd 15–11 következett egy ukrán és egy orosz ellenében. A nyolcaddöntőben imponáló magabiztossággal, 15–6-tal búcsúztatta a romániai Ilinca Pantist. A negyeddöntőben a lengyel Julia Cieslar sem jelentett komoly problémát, őt 15–10-zel ejtette ki Battai, hogy aztán az elődöntőben minden eddiginél simábban, 15–5-re győzze le az olasz Federica Guzzi Susinit.

A fináléban 15–8-ra győzött a 15 esztendős, debreceni születésű vívó egy újabb orosz rivális, Marija Zinyukina ellen.

A fiú kardcsapat az 5. helyet szerezte meg, míg a leányok, még szombaton, a 18-ak lettek 30 induló közül.

KADÉT EURÓPA-KUPA
GÖDÖLLŐ
Egyéni leány: 1. Battai Sugár Katinka (Magyarország), 2. Marija Zinyukina (Oroszország), 3. Federica Guzzi Susini (Olaszország) és Alexandra Strzalkowski (Egyesült Államok)

Vasárnap tartották a juniorkorú fiú párbajtőrözők csapatversenyét a Magyar-kupa második fordulójában. A 16 csapatból álló mezőny legjobbja a Vasas (Bende Bence, Kalicza Mihály, Nagy Marcell, Régely András) lett, miután a nyolcaddöntőben 45–24-re az ÉTC-t, majd nagy taktikai csatában, egyetlen tussal, 37–36-ra az Albát győzték le. A legjobb négy között az MTK következett (45–31), végül a fináléban, parázs csatában 42–41-es diadal a Keszthelyi Zsombor, Kolczonay Balázs, Mecskó Máté, Szabó Bence összetételű Alföldi Vívó Akadémia ellen.

A bronzcsatát 45–31-re az MTK nyerte az Óbudai FLESS ellen. A teljes eredménysor ITT böngészhető.

JUNIOR MAGYAR-KUPA
Csapat párbajtőr: 1.: Vasas (Bende Bence, Kalicza Mihály, Nagy Marcell, Régely András), 2.: AVA, 3.: MTK

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport