Úszás: Zombori Gábor már nem rutint szerezni megy a junior Eb-re

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.14. 08:55
Címkék
Nagy reményekkel tekint a közelgő nyári korosztályos világversenyek elé a Budafóka SE 16 éves úszója, Zombori Gábor. A kazanyi ifi Eb-re már éremért megy, a nyár csúcspontja azonban számára is az augusztusi junior-vb lesz a Duna Arénában.

A Budafóka SE 16 éves úszója, Zombori Gábor esélyeshez méltó módon szerepelt a május végi ifjúsági országos bajnokságon. Négy számban is diadalmaskodott (200 és 400 m gyors, valamint 50 és 100 m hát), ami finoman fogalmazva sem rossz eredmény a nyári korosztályos világversenyek főpróbáján.Zombori Gábor esélyeshez méltó módon szerepelt a május végi ifjúsági országos bajnokságon. Négy számban is diadalmaskodott (200 és 400 m gyors, valamint 50 és 100 m hát), ami finoman fogalmazva sem rossz eredmény a nyári korosztályos világversenyek főpróbáján.

Zombori Gábor dobogóra állna a korosztályos világversenyeken Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
Zombori Gábor dobogóra állna a korosztályos világversenyeken Fotó: Derencsényi István/MÚSZ

Zombori Gábor dobogóra állna a korosztályos világversenyeken  •  Fotó: Derencsényi István/MÚSZ

„Igencsak elégedett voltam, még magamnak is sikerült meglepetést szereznem a versenyen mondta Zombori az utanpotlassport.hu-nak.– Főleg a gyorsnak örültem, nem is számítottam hasonló időkre. Kétszázon például bekerültem itthon a legjobb négybe, ami akár felnőtt-vb indulást is érhetne, ugyanakkor egy harmadik világverseny biztosan nem fér bele a nyárba.”

A junior Európa-, majd világbajnokság azonban biztosan, és a nyári eseményeken természetesen a hátúszószámok lesznek az előtérben az ifjúsági olimpiát is megjárt sportoló programjában. S szemben a tavalyi helsinki szerepléssel, Zombori már nem csak rutint szerezni megy a kazanyi kontinensversenyre, ugyanis mára az ifjúsági válogatott egyik legjobbjának számít.

„Bevallom, remek érzés, hogy az előző Európa-bajnokság óta ekkorát fordult a világ, és ma már Berecz Blanka mellett a magyar csapat egyik legerősebb versenyzőjének számítok. Ennek megfelelően dobogóra szeretnék állni, lehetőleg minél fényesebb éremmel a nyakamban. Erősek az ellenfelek, de abban bízom, hogy én is csúcsformában leszek.”

A junior-világbajnokság meg csak az után következik a 2017-es felnőtt vizes világbajnokságra épült Duna Arénában. A hazai közönség előtti vb-szereplés minden sportoló álma és óriási ajándék.

„Az idén még egyetlen nap sem telt úgy el, hogy ne gondoltam volna arra, milyen lesz újra hazai közönség előtt a medencébe ugrani. Két éve már az EYOF-on megtapasztaltam valami hasonlót, de a világbajnokság biztosan egészen másik kategória lesz. Ami az esélyeket illeti, kevesebbet tudok mondani, mint az Eb-ről, a legjobb amerikaiakkal például még nem úsztam. Ami biztos, hogy mindent kiadok majd magamból, aztán meglátjuk.”

További korosztályos hírekÚSZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik