Úszás: Zombori és Kós négy-négy aranyat nyert az ifi ob-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.03. 11:54
Címkék
Nyolc aranyéremmel az Egri Úszó Klub versenyzői végeztek az éremtáblázat első helyén a Kaposváron rendezett ifjúsági ob-n. A viadal két legeredményesebb versenyző Kós Hubert (UTE) és Zombori Gábor (Budafóka SE) lett négy-négy aranyéremmel.

B. V. – utanpotlassport.hu Szerdától szombatig rendezték a nyári korosztályos úszóvilágversenyek főpróbájának is tekinthető ifjúsági országos bajnokságot a vadonatúj kaposvári Csík Ferenc Versenyuszodában. Az impozáns létesítményben a fiúk között az U18-as, a lányok mezőnyében az U17-es korosztály legjobbjai mérték össze az erejüket.B. V. – utanpotlassport.hu Szerdától szombatig rendezték a nyári korosztályos úszóvilágversenyek főpróbájának is tekinthető ifjúsági országos bajnokságot a vadonatúj kaposvári Csík Ferenc Versenyuszodában. Az impozáns létesítményben a fiúk között az U18-as, a lányok mezőnyében az U17-es korosztály legjobbjai mérték össze az erejüket.

Békési Eszter hármat vállalt az egriek nyolc aranyérméből Forrás: MÚSZ
Békési Eszter hármat vállalt az egriek nyolc aranyérméből Forrás: MÚSZ

Békési Eszter hármat vállalt az egriek nyolc aranyérméből  •  Forrás: MÚSZ

Tizennyolc különböző versenyző diadalmaskodott az egyéni számokban, a két legeredményesebb fiatal négy-négy aranyérmet gyűjtött a négynapos viadalon.

A Budafóka SE 16 éves versenyzője, Zombori Gábor háton kétszer, ötven és száz méteren hozta a papírformát, ezen kívül pedig gyorson is kétszer (200 és 400 m-en) csapott elsőként a célba. A másik négyszeres aranyérmes a szintén 16 éves, de még serdülőkorú Kós Hubert lett. Az UTE sportolója 50 és 100 m pillangón, valamint 200 m háton és 200 m vegyesen nem talált legyőzőre, míg fő számában, 400 m vegyesen szabálytalan forduló miatt kizárták.

A lányok között a mellúszó-specialista, Békési Eszter nagy esélyesként indult, és triplázott. A Duna Arénában az Úszó Bajnokok Ligájában is megfordult 17 éves lányt 50, 100 és 200 méteren sem tudták megverni, míg az FTC mindössze 15 éves versenyzője,Mihályvári-Farkas Viktória 800 és 1500 m gyorson, valamint 400 m vegyesen utasította maga mögé a mezőnyt.

Rajtuk kívül Szabados Bence, Török Dominik Márk, Fábián Fanni, Hatházi Dóra és Ugrai Panna is két-két aranyérmet gyűjtött, míg az ifjúsági olimpiai bajnok, 16 esztendős Berecz Blanka is győzött 200 m pillangón. Míg a váltókban az egriek és a szegediek domináltak.

Az összesített éremtáblázatot is az Egri Úszó Klub versenyzői nyerték meg nyolc aranyéremmel, míg a képzeletbeli dobogó második helyén a Budafóka SE, a legalsó fokán pedig az UTE csapata végzett.

Éremtáblázat
1.Egri Úszó Klub821
2.Budafóka SE633
3.UTE610

További korosztályos hírekÚSZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik