Úszás: otthonra találtak a Vasasban Bujdosó Zsomborék

Bruckner Vince utanpotlassport.huBruckner Vince utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.17. 14:05
Címkék
Az idei korosztályos és felnőtt ob-n, valamint a 2021-es junior Eb-n is erős szereplésben bíznak a DMTK-ból Vasasba szerződött fiatalok, edzőjük, Lőrinczi György egyéni csúcsokat vár tőlük már novemberben.

Az év elején nagy vihart kavart a Dunaharaszti MTK úszószakosztályának ügye, sok ígéretes versenyző felkészülése lehetetlenül el. Lőrinczi György csapatának februárban a Vasas nyújtott segítő kezet, a nagy múltú fővárosi klub „átvette” a sportolók egy részét.

„Nagy szerencsénk volt ezzel a váltással, hálásak vagyunk az egyesületnek kezdte Lőrinczi, aki Bodó Kittivel közösen irányítja a sportolói felkészülését.Most már nem kell napról napra izzadnunk, hogy legyen pályánk, el tudjunk utazni az edzőtáborokba és a versenyekre. A Vasasban minden feltétel adott, csak arra kell koncentrálnunk, hogy minél eredményesebb munkát végezzünk.”

A csapatban az olimpiára készülő Gyurinovics Fanni mellett öt Heraklész-válogatott kerettag is edződik, az egyaránt 2004-es születésű Bujdosó Zsombor, Cserfalvi Olaf, Tschaikov Valentin és Varga Máté, valamint a 2005-ös Gyurinovics Lili. A november 12-én kezdődő ifjúsági és serdülő országos bajnokságon valamennyien szeretnének maradandót alkotni.

Cserfalvi Olaftól (balra) és Bujdosó Zsombortól is egyéni csúcsokat vár Lőrinczi a novemberi korosztályos ob-n
Cserfalvi Olaftól (balra) és Bujdosó Zsombortól is egyéni csúcsokat vár Lőrinczi a novemberi korosztályos ob-n

Cserfalvi Olaftól (jobbra) és Bujdosó Zsombortól is egyéni csúcsokat vár Lőrinczi a novemberi korosztályos ob-n

„Még serdülőkorúak, ezért elsősorban az idén még erre a koncentrálunk. És természetesen az időeredményekre, azt gondolom, ők mind az öten képesek lehetnek egyéni csúcsokra a novemberi versenyen. De persze az idők mellett fontos, hogy Bujdosó Zsombi 400 vegyesen és 200 mellen, Cserfalvi Olaf pedig a 200-as számokban ne veszítse el a vezető pozícióját a 2004-esek között. Aztán pedig decemberben következik a felnőtt ob, ahol szintén örülnék, ha megmutatnák magukat, és néhány számban döntőbe kerülnének.”

A kihagyás természetesen senkit sem érintett jól, a Vasasnak ezen csoportja éppen a törökországi edzőtáborból tért haza, amikor megérkezett a vírus. Ám a tréner szerint a fiatalok vannak annyira erősen mentálisan, hogy még ebből a helyzetből is képesek előnyt kovácsolni. S bár egyelőre az idei országos bajnokságok vannak a fókuszban, fél szemmel már a jövő évi junior Eb-re is kacsingatnak.

„A korukból adódóan ők még 2022-ben is utánpótláskorúak lesznek, tehát nem az utolsó lehetőségük a jó szereplésre. Jövőre még a tapasztalatszerzés lesz az első, de azért szeretném, ha kijönnének belőlük a nagyon erős eredmények. A döntő lesz a cél, de akár az első hatba kerülés is elérhető lehet.”

További korosztályos hírekÚSZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik