Úszás: Késely Ajna fáradt és boldog a junior Eb után

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.10. 09:38
Címkék
„Nagyon büszke vagyok a csapatra, és most kijelenthetem, hogy magamra is. Köszönettel tartozom mindenkinek, aki hozzásegített ahhoz, hogy tizenötszörös ifi Európa-bajnok legyek” – mondja a helsinki junior Eb-ről öt aranyéremmel hazatérő Késely Ajna. A Kőbánya SC 16 éves úszója a magyar csapat legeredményesebb versenyzője volt Finnországban.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Minden idők legsikeresebb szereplése után tért haza a magyar válogatott Helsinkiből, a junior úszó Európa-bajnokságról. A csapat legeredményesebb tagja a Kőbánya SC 16 éves versenyzője, Késely Ajna volt, aki ötször is a dobogó tetejére állhatott a finnországi kontinensviadalon, s ezzel immár tizenötszörös korosztályos Európa-bajnok lett.Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Minden idők legsikeresebb szereplése után tért haza a magyar válogatott Helsinkiből, a junior úszó Európa-bajnokságról. A csapat legeredményesebb tagja a Kőbánya SC 16 éves versenyzője, Késely Ajna volt, aki ötször is a dobogó tetejére állhatott a finnországi kontinensviadalon, s ezzel immár tizenötszörös korosztályos Európa-bajnok lett.

„Még a hazaérkezés után is hihetetlen ez az öt nap. Fárasztó volt, csak jöttek és jöttek egymás után a versenyszámok, a levezetések, nehéz héten vagyunk túl. Minden feszültség az utolsó futam után jött ki, nagyon boldog vagyok.”

Késely Ajna öt aranyérmet nyert Helsinkiben Fotó: Pass Ferenc
Késely Ajna öt aranyérmet nyert Helsinkiben Fotó: Pass Ferenc

Késely Ajna öt aranyérmet nyert Helsinkiben  •  Fotó: Pass Ferenc

Késely aranyérmes lett 400, 800 és 1500 m gyorson, 400 m vegyesen, az utolsó napon pedig a 4x200-as gyorsváltó tagjaként megvédte Európa-bajnoki címét.

„Talán a váltógyőzelem a legemlékezetesebb. Az utolsó kétszázon azzal a német lánnyal úsztam, aki egyéniben legyőzött. Úgy voltam vele, hogy a váltóért a legeslegutolsó erőtartalékaimat is mozgósítanom kell, és az utolsó huszonöt méteren sikerült is lehajráznom. Az elmúlt három Európa-bajnokság egyik legszebb pillanata volt. Büszke vagyok a csapatra, és most kijelenthetem, hogy magamra is.”

Késely az aranyak mellé nyert egy ezüst- és két bronzérmet is. Így valóban szépen búcsúzott élete utolsó junior Európa-bajnokságán.

„Az októberi ifjúsági olimpia ugyan hátravan, de ez volt az utolsó fellépésem junior Európa-bajnokságon. Szerintem kitűnően szerepelt az egész magyar csapat. Én pedig köszönettel tartozom mindenkinek, aki hozzásegített ahhoz, hogy tizenötszörös ifi Európa-bajnok legyek.”

Korábbi cikkeink a junior Európa-bajnokságról:

Folytatódik az aranyeső? − beharangozó
Soha rosszabb startot! − az első nap tudósítása
Bekezdett a magyar csapat! – az első nap értékelése
Mindig van feljebb − a második nap tudósítása
Eddig minden összejött − a második nap értékelése
Kitart a forma – a harmadik nap tudósítása
Rekordközelben – a harmadik nap értékelése
És még egy… – a negyedik nap tudósítása
Duplázás csúcsdöntéssel – a negyedik nap értékelése
Milák: tíz perc, két arany− az ötödik nap tudósítása
Tizenkettő, de nem tucat− az Európa-bajnokság értékelése

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik