Úszás: Ilyés Laura két aranyat nyert a felnőtt ob-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.13. 16:24
Címkék
Duplázott a százhalombattai felnőtt rövid pályás úszó országos bajnokságon a 16 esztendős Ilyés Laura Vanda. A hazai környezetben versenyző hátspecialista 50-en és 100-on arany-, míg 200-on ezüstérmet szerzett. Pedig néhány nappal a verseny előtt még az sem volt biztos, hogy elindul a versenyen. De végül kiheverte az ifjúsági olimpia okozta csalódottságot, és ismét csúcsformában versenyzett.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huA felnőttek között is „bemutatkozott” a százhalombattaiak 16 éves úszója, Ilyés Laura Vanda. Az utánpótlás-korosztályoktól az év végén elköszönő versenyző remekelt a hét végi rövid pályás országos bajnokságon: 50 és 100 m háton új korosztályos csúccsal győzött, míg 200-on egyéni rekorddal lett második.Bruckner Vince – utanpotlassport.huA felnőttek között is „bemutatkozott” a százhalombattaiak 16 éves úszója, Ilyés Laura Vanda. Az utánpótlás-korosztályoktól az év végén elköszönő versenyző remekelt a hét végi rövid pályás országos bajnokságon: 50 és 100 m háton új korosztályos csúccsal győzött, míg 200-on egyéni rekorddal lett második.

llyés Laura duplázott a százhalombattai felnőtt rövid pályás ob-n Forrás: MÚSZ
llyés Laura duplázott a százhalombattai felnőtt rövid pályás ob-n Forrás: MÚSZ

llyés Laura duplázott a százhalombattai felnőtt rövid pályás ob-n  •  Forrás: MÚSZ

Az év utolsó igazán komoly megméretése tehát kitűnően sikerült a junior Eb-ezüstérmes fiatalnak. Pedig néhány nappal a verseny előtt még az sem volt biztos, hogy rajtkőre áll.

„Óriási csalódás volt számomra a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián szerzett hatodik hely. Előtte kitűnően mentek az edzések, tréneremmel, Bodrogi Viktorral mindketten úgy gondoltuk, ebből akármi kisülhet. De nem úgy sikerült, ahogyan azt terveztem. Pályafutásom során igazából először éreztem, hogy elfogyott a motivációm, semmi kedvem nem volt lemenni az uszodába. Az is felmerült, hogy visszalépjek. Szerencsére meggondoltam magam.”

A verseny atovábblépésben is segített, pláne, hogy hazai környezetben, Százhalombattán ünnepelhetett.

„Biztos vagyok benne, hogy sokat segített az ismerős uszoda. Rengetegen kijöttek biztatni engem, amineknagyon örültem. Minden szempontból fontos siker volt ez a mostani, erőt ad a további feladatokra.”

A 16 éves hátúszóspecialista roppant mozgalmas évet tudhat maga mögött. Júliusban ezüstérmet szerzett Helsinkiben a korosztályos Eb-n, élete egyik legemlékezetesebb futamának tartja a 200 m hát finnországi fináléját. Utána viszont, bár bekerült a keretbe, betegség miatt nem utazhatott el a glasgow-i felnőtt Európa-bajnokságra. Azt követően az ifi olimpián kétszázon hatodik, százon a tizedik helyen végzett.

Azzal búcsúzott el az utánpótláséveitől, és immár százszázalékosan a felnőttmezőnyben rá váró feladatokra koncentrál.

„Most kaptam három nap pihenőt… Nem sok, de azért nem esik rosszul tizenegy hónap kemény munka után. Aztán újra edzésbe állok, mert van még egy-két kisebb verseny az idén. Jövőre is a hátúszószámok lesznek a középpontban, legfőbb célom, hogy megszerezzem a kvalifikációt a jövő évi felnőtt-világbajnokságra, ami nem lesz egyszerű, hiszen csak két magyar versenyző utazhat. De azt hiszem, készen állok rá, hogy kiharcoljam a helyem.”

További korosztályos hírekÚSZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik