Úszás: 50 magyar érem az újvidéki CECJM serdülőviadalon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.04. 16:08
Címkék
Tarolt a magyar küldöttség Újvidéken, a közép-európai országok junior úszótalálkozóján. A serdülőválogatott a tavalyi esztendő után az idén is a pontverseny és az éremtábla élén zárt, a háromnapos viadalon ötven érmet (25 arany, 13 ezüst, 12 bronz) szereztek a fiatalok, ezzel kerekké tették az amúgy példátlanul sikeres évet.

B. V. – utanpotlassport.huNem kegyelmeztek ellenfeleiknek a magyar serdülő úszóválogatott tagjai a CECJM elnevezésű vajdasági nemzetközi viadalon. A fiúk és a lányok mezőnyéből egyaránt kiemelkedtek a mieink, így az is egyértelmű volt, hogy a magyar csapatból kerülnek ki a viadal legjobb versenyzői is.B. V. – utanpotlassport.huNem kegyelmeztek ellenfeleiknek a magyar serdülő úszóválogatott tagjai a CECJM elnevezésű vajdasági nemzetközi viadalon. A fiúk és a lányok mezőnyéből egyaránt kiemelkedtek a mieink, így az is egyértelmű volt, hogy a magyar csapatból kerülnek ki a viadal legjobb versenyzői is.

Kós Hubert öt számban is diadalmaskodott az újvidéki viadalon Forrás: UTE
Kós Hubert öt számban is diadalmaskodott az újvidéki viadalon Forrás: UTE

Kós Hubert öt számban is diadalmaskodott az újvidéki viadalon  •  Forrás: UTE

A fiúk között az UTE kiválósága, Kós Hubert érdemelte ki a címet. A 200 és 400 m vegyes mellett 100 és 200 m háton, valamint 100 m pillangón is diadalmaskodott. A lányoknál pedig a Darnyi Tamás SC versenyzője Nyirádi Réka halmozta az aranyakat, a 100 és 200 m pillangó mellett 100 m gyorson és 400 m vegyesen is a dobogó tetejére állhatott.

Rajtuk kívül is szereztek szép számmal elsőségeket a magyarok: a Budafóka SE fiatalja, Galyassy Szilárd 100 és 200 m gyorson, az FTC versenyzője, Török Dominik Márk 200 m mellen és 200 m pillangón nem talált legyőzőre.

A lányok viadalán a Jövő SC fiatalja, Szimcsák Mira ismét bizonyította, hogy nemcsak a nyílt vízen, hanem medencében is komolyan számolni kell vele, így a 200, 400 és 800 m-es gyorsot is behúzta. Hasonlóképpen triplázott a hódmezővásárhelyi Ugrai Panna, aki a 100 és 200 m hát mellett a 200 m vegyest is megnyerte.

És hogy teljes legyen a siker, mind a hat váltószámot megnyerték a mieink, ezzel méltóképpen zárták a magyar korosztályos úszósport már amúgy is példátlanul eredményes esztendejét. Egyúttal reményt adtak, hogy az idei parádés eredmények a jövőben folytatódhatnak.

Részletes eredmények: ITT

További korosztályos hírekÚSZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik