U17-es vízi Eb: a hollandok is kipipálva, csoportgyőztes a csapat

Vágólapra másolva!
2019.08.13. 18:21
Címkék
Nem nyújtott felejthetetlen teljesítményt, de magabiztosan húzta be a hollandok elleni mérkőzést a magyar fiú vízilabda-válogatott a Tbilisziben zajló U17-es Európa-bajnokságon. Székely Bulcsú és Tóth Kálmán tanítványai a C csoport élén végeztek, így plusz egy nap pihenővel veselkedhetnek a csütörtöki negyeddöntőnek.

A szerbek elleni fölényes, 12–3-as diadalt követően kedden újra medencébe ugrott a magyar fiúválogatott a grúziai Tbilisziben zajló U17-es Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában. A Székely Bulcsú szövetségi edző és Tóth Kálmán másodedző által irányított magyar együttes a holland alakulattal nézett farkasszemet a csoportelsőségért. Székely Bulcsú szövetségi edző és Tóth Kálmán másodedző által irányított magyar együttes a holland alakulattal nézett farkasszemet a csoportelsőségért.

Az első negyed nem alakult valami izgalmasan, mindkét együttes inkább a stabil védekezésével, valamint a pontatlan kísérleteivel tűnt ki. Csaknem öt percnek kellett eltelnie, mire gól született: Emiel Wouters kontratámadás végén talált a kapuba. Nem telt el azonban egy perc sem, máris jött az egyenlítés. Lantos István köszönt be emberelőnyös szituációból. Kisvártatva ráadásul a vezetést is magához ragadták a fiúk, köszönhetően a csapatkapitány, Szeghalmi Zsombor védhetetlen bombájának (2–1).

A hollandokat is legyőzte a magyar fiúválogatott az U17-es Eb-n Fotó: Madaras Norbert
A hollandokat is legyőzte a magyar fiúválogatott az U17-es Eb-n Fotó: Madaras Norbert

A hollandokat is legyőzte a magyar fiúválogatott az U17-es Eb-n  •  Fotó: Madaras Norbert

A második nyolc percben magasabb fokozatba kapcsoltak, Pető Attila révén meg is szerezték a mérkőzés első akciógólját. A kétgólos vezetés ugyanakkor nem duzzadt nagyobbra, a hollandokat meccsben tartotta Wouters egyéni villanása. Őt leszámítva viszont tökéletesen védekeztek a mieink, sokatmondó, hogy a nagyszünetre csupán két kapott góllal szállhattak ki a medencéből, és Mészáros Mátyás, illetve Kevi Bendegúz találatával háromgólos fórt építettek ki a harmadik etapra (5–2).

A folytatásban állandósult ez a különbség, mivel az ellenfél góljaira rögtön jött a magyar válasz. Hiába találta meg Mart Van der Weijden az utat Gyapjas Brendon kapujába, Vismeg Zsombor akciógóljának, illetve Nyíri Balázs büntetőjének hála megtartotta előnyét a magyar válogatott (7–4).

Az utolsó játékrészben már csak a medence széléről hevesen gesztikuláló Székely Bulcsú izgult, a kapitány igencsak elégedetlen volt a csapat támadásépítéseivel vagy azok hiányával, aminek erőteljesen hangot adott. Végül is, tanítványai hallgattak rá, elvégre Szeghalmi Zsombor, Molnár Erik, illetve Lantos István két góljával a legtöbb magyar találat ebben az etapban esett. A magyar válogatott 11 – 7-re győzte le ellenfelét, vagyis csoportgyőztesként, plusz egy nap pihenővel jutott tovább az U17-es kontinenstorna záró szakaszába.

Jöhet a végjáték!

FIÚ U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, TBILISZI
C csoport, 3. forduló
Magyarország – Hollandia 11–7 (2–1, 3–1, 2–2, 4–3)
Gólszerzők:
Lantos 3, Szeghalmi 2, Pető, Mészáros, Kevi, Vismeg, Nyíri, Molnár 1-1
Az Eb-csapat
Kapusok:
Gyapjas Brendon, Hörömpő Botond
Mezőnyjátékosok: Eppel Barnabás, Gábor Lőrinc, Kevi Bendegúz, Lantos István, Mészáros Mátyás, Molnár Erik, Nyíri Balázs, Pető Attila, Szabó Bence, Szeghalmi Zsombor, Várkonyi Ádám, Vigvári Vince, Vismeg Zsombor
Edzők: Székely Bulcsú, Tóth Kálmán Csapatvezető: Madaras Norbert

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik