K. Gy. – utanpotlassport.hu A Dunaferr SE olimpikonja nehéz időszakot tudhat maga mögött, viszont sikerült teljesen lezárnia azt, így újult erővel készül az idei esztendőre. Kovácsnak már korábban is akadtak gondjai, hasfalizomzata nem először sérült meg. A legutóbbi kontinensviadalt is emiatt volt kénytelen kihagyni – ám ez már a múlté.

Kovács Zsófia új gyakorlatokat tervez az áprilisi Eb-re Forrás:24.hu

Kovács Zsófia új gyakorlatokat tervez az áprilisi Eb-re  •  Forrás:24.hu

Sérülését követően tovább készült: ősszel a szombathelyi világkupán már elindult, ráadásul aranyat szerzett gerendán, s az év végi világbajnokságon is kihozta magából a maximumot. A vébén legjobb magyarként jutott be az egyéni összetett fináléba, ahol teljesítménye a huszadik hely megszerzésére volt elég.

Itthon újra remekelt: a Győrben megrendezett Mesterfokú Bajnokságon három aranyérmet zsebelt be. Az új esztendővel viszont új célok is születtek: a 2019-es áprilisi Európa-bajnokságra a fiatal versenyző szeretné kiváló formába hozni magát, hogy minél jobb helyen végezhessen, ha már a tavalyi viadal kimaradt. Természetesen a tornász bízik abban, hogy felkészülése végre sérülésmentes lesz, s az a terv, hogy új elemekkel indul majd a nemzetközi versenyen.

„Az a legfontosabb, hogy végre sikerült teljesen felépülnöm. Jelenleg az áprilisi Eb lebeg a szemem előtt, amelyre gőzerővel készülök, ráadásul új elemekkel a repertoáromban indulok, hogy minél jobban szerepeljek” – idézte a Magyar Torna Szövetség Kovács Zsófiát.

 

További korosztályos hírek TORNÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport