Torna: becsülettel készülnek a KSI ifjúsági válogatottjai

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.08.09. 18:25
Címkék
A KSI férfi tornaszakosztályának vezetője, Laufer Béla ejtett szót az egyesület három ifjúsági válogatott versenyzőjének a felkészüléséről.

Kitartóan készül a KSI férfi tornaszakosztályának három korosztályos válogatott versenyzője. Hogy mire? Leginkább a december 9. és 13. között Bakuban esedékes ifjúsági Európa-bajnokságra. Jelen állás szerint meg lesz tartva a kontinensviadal. Amíg így van, addig készülni kell.

A 2002-es születésű Bátori Szabolcs és Dobrovitz Ádám már tudja, milyen nagy világeseményen szerepelni, hiszen tavaly Balázs Krisztiánnal kiegészülve ők alkották a magyar csapatot a győri junior-világbajnokságon. Az egy évvel fiatalabb Závory Szilárd eddig az Olimpiai Reménységek Versenyét tudhatja fő viadalának. Tavaly Liberecből két bronzéremmel tért haza, miután ugráson és gyűrűn is harmadikként zárt. A KSI szakosztályvezetője, Laufer Béla tájékoztatta honlapunkat, hol tartanak most a fiúk a felkészülésben.

Dobrovitz Ádám a győri junior-vb-n Forrás: matsz.hu
Dobrovitz Ádám a győri junior-vb-n Forrás: matsz.hu

Dobrovitz Ádám a győri junior-vb-n  •  Forrás: matsz.hu

„Amikor nem tudtunk bemenni a terembe, alapoztunk. Bár az interneten keresztül főként állóképességi gyakorlatokat volt lehetőségünk végezni. Elég sokat erősítettünk. Aztán ahogy visszakerültünk a terembe, igyekeztünk kihasználni a lehetőségeinket. Most tartunk ott, hogy új elemekkel próbálkozunk. A kimondottan az Európa-bajnokságra való felkészülést augusztus utolsó hetében, edzőtábor keretén belül kezdjük meg. A szünetből a körülményekhez képest jól jöttünk ki, de technikailag látványosan visszaestünk. És valljuk be, nagyon unalmas is volt a kihagyás. Ennek ellenére mindhármójukat meg kell dicsérjem, mert becsülettel tolták az edzéseket, és ellátták a nem éppen színes feladatokat.”

A versenynaptár szerint októberben kezdődnek a hazai bajnokságok. A fiúknak addigra kell elnyerniük a kívánt formát.

„Most elég jól megy nekik a talaj, és ugrásban is sikerült fejlődniük. Itt már próbálkoztunk korábban ezekkel az elemekkel, de most úgy érzem, egyre magabiztosabban hajtjuk végre őket. A dupla csavart, a két és fél csavart bálára már nagyon szépen csináljuk. Nyilván, ha kivisszük keményre, versenykörülmények közé, akkor derül ki, pontosan mit is tudunk. De ezt most még most nem kell, hogy megcsináljuk.”

A szakosztályvezető szerint annak sem szükséges nagyobb jelentőséget tulajdonítani, hogy az Eb egészen szokatlan időpontban lesz.

„A két hónap kihagyás után minden eltolódott. Csak a versenytől függ, mikortól számítjuk a felkészülést. Igazából az időpontja majdnem mindegy. A két junior-vébén járt fiúnak segíthet az ott megszerzett rutin. Ők, ha odaállnak a szerekhez, már nem fognak annyira izgulni, hiszen megtapasztalták milyen egy világesemény közege. Meg kell tanulni azt is, hogy dobogón van a verseny, és meg kell szokni a közönséget. Bár olyan sok néző nem volt tavaly Liberecben, Szilárd is rangos versenyen szerepelt, és kicsit sem ijedt meg. Szóval bizakodó vagyok velük kapcsolatban, és remélem, stabil gyakorlatokat tudnak bemutatni. Persze, ifikorban bármikor benne lehet a rontás is. Ádám és Szabolcs jövőre a felnőttkorosztályba lép, ez az Európa-bajnokság még adhat nekik kis löketet előtte. A felnőttmezőny természetesen jó nagy ugrást jelent az ifihez képest, ott még a csapatba kerülés sem lesz egyszerű dolog.”

További korosztályos hírekTORNASPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik