Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu A pécsi rendezésű verseny előtt a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke, Csorba József úgy fogalmazott: a tornagyőzelem egyik nagy várományosa Sándorházi Vivien.

Sándorházi Vivien remekelt a pécsi rendezésű ifjúsági nemzetközi versenyen Forrás: badminton europe

Sándorházi Vivien remekelt a pécsi rendezésű ifjúsági nemzetközi versenyen  •  Forrás: badminton europe

A tizennyolc esztendős játékos nem is okozott csalódást: szépen menetelt előre mérkőzései során. A döntőben a szerb Marija Sudimacsot győzte le 21:15, 21:13 arányban. „Vivien minden meccsét könnyedén nyerte, s az ő döntője volt a legsimább. Nem véletlenül volt az első kiemelt az eseményen” – értékelte teljesítményét Csorba József. „Reméltük, hogy lesz aranyérmesünk, viszont a bronz most nagyobb meglepetést okozott számunkra. Mészáros Petra még nagyon fiatal, s harmadik lett egyesben, ráadásul a negyedik kiemelt, cseh Katerina Zuzakovát verte meg 21:18, 15:21, 21:14-re.”

Értékelésében a szövetség elnöke elmondta, a többi magyar fiatal is szépen helytállt a versenyhétvége során. Leány párosban Sándorházi Vivien és Farkas Laura épp csak lecsúszott a döntőről, de a bronzérem megszerzésével szintén nem várt sikert értek el. Néhány versenyzőnk pedig a legjobb nyolc közé verekedte magát. 

„Minden nemzetközi torna jó hatással van a fiatalokra, s elmondhatjuk: a húsz nemzet szinte húsz különböző játékstílust képviselt. Ez azért is fontos pillére az eseménynek, mert így minden versenyző más-más technikai tudással bír, és ellenük más taktikával készülünk a különböző megméretésekre” – tette hozzá Csorba.

Csorba József, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke Forrás: sport-media.hu

Csorba József, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke  •  Forrás: sport-media.hu

Az elnöknek általánosságában egyetlen elvárása van a magyar tollaslabdázókkal szemben. Úgy fogalmaz: a legfontosabb, hogy minden mérkőzésen harcoljanak és küzdjenek a fiatalok. „Ha kihozzák magukból a maximumot, én már elégedett vagyok. Akkor lesz valakiből jó játékos, ha a szívét-lelkét beleadja a játékába.”

A magyar tollaslabda-utánpótlás szépen fejlődik, gyarapodik. Ezt mi sem mutatja jobban, mint a pécsi nemzetközi ifjúsági bajnokság. A Multi Alarm csarnokában megrendezett rangos verseny azt is igazolja: a hazai tollaslabdázás rendezésben és szervezésben is megállja a helyét. Emellett a versenyzők teljesítménye sem elhanyagolható: a mostani Sándorházi-győzelem és Mészáros-bronz szép jövőt ígér.

„Szerencsére számos reménységünk van. Bár többen kinőttek az U19-es korosztályból, az idősebbek mellett a most versenyző fiatalok között is látni már, hogy kiből lehet még jobb játékos a későbbiekben. A 2020-as tokiói olimpiai részvételre egyértelműen az idősebb versenyzőink az esélyesebbek. A fiatalabbaknak szükségük van még pár évre: Sándorházi Vivien idei legfontosabb versenye például az ifjúsági világbajnokság lesz. Bízunk abban, hogy társaival együtt a jövőben még több arannyal örvendeztet meg bennünket.”

 

További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport