?>
Összes hírünk
Kiemelt híreink
Kézilabda: Brandt Balázs tudja, most kell megragadnia az NB I-ben

Az utolsó pillanatokban szerzett gólt a Csurgó elleni idegenbeli élvonalbeli bajnokin a Balatonfüred 20 éves jobbszélsője, Brandt Balázs; a döntetlent érő találatról és az NB I-es debütálásáról kérdeztük.

Súlyemelés: junior ob 14 korosztályos csúccsal

Nem feltétlenül rekordok születése, vagy éppen azok hiánya minősít egy-egy versenyt, de azért a sportolóktól kezdve az edzőkön, a felkészítő szakembereken keresztül a szervezőkig minden érintett jó érzéssel nyugtázza, ha a porondra lépőknek sikerül csúcsot dönteniük. Ebből a szempontból is nagyszerű viadalnak adott otthont a mögöttünk hagyott hét végén Kecskemét, ahol a juniorkorosztályt képviselő súlyemelők országos bajnokságát rendezték meg.

Torna: Balázs Krisztián megkezdte a formába lendülést

A decemberi ifjúsági torna Európa-bajnokságra készülő 18 éves Balázs Krisztián a hétvégén már élesben teszteli megújult gyakorlatait a korosztályos ob-n.

Cselgáncs: két fiatal meglepetése a GS-versenyen

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

Vízilabda: megválasztották a legjobb 19 év alatti játékosokat

A közönség szavazata alapján az UVSE-s Aubéli Tekla és a szolnoki Szeghalmi Zsombor volt a női, valamint a férfi Magyar-kupa legjobb 19 év alatti vízilabdázója.

Futsal: az Aramisban nem félnek mély vízbe dobni a gyerekeket

Nagy titok nincs, miért az Aramis SE neveli ki a legtöbb futsalreménységet, mindenesetre az biztos, hogy a budaörsi egyesületnél egyik klub sem támaszkodik jobban a saját utánpótlására.

Jégkorong: jól érzi magát itthon a Svájcból hazatérő Révész

Hat szezon svájci légióskodás után tért haza a 20 éves Révész Marcell; a szlovák Extraligában szereplő DVTK Jegesmedvék csatárát kérdeztük.

Tekvondó: jelentősen megviselték a járvány hatásai az utánpótlást

A Magyar Tekvondó Szövetség elnökével, Patakfalvy Miklóssal beszélgettünk a koronavírus-járvány utánpótlásra gyakorolt hatásairól és a sportági élet folytatásának menetéről.

Akadémiák: így igazolhatnak külföldre a fiatalok

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint csak abban az esetben igazolhat a sportoló a sportakadémiáról külföldi szervezethez, ha az országos sportági szakszövetség által szervezett, felnőtt korosztályú versenyrendszerben legalább 10 mérkőzésen pályára lépett, és meccsenként legalább 70 perc tiszta játékidőt a pályán töltött.

Női vízi: gyerekekkel áll ki az UVSE a Dunaújváros otthonában

Az UVSE női vízilabdacsapatában két koronavírussal fertőzött játékost találtak, az együttes pólósai házi karanténba vonultak, azonban az évad egyik legfontosabb bajnokiját így is le kell játszania a gárdának.

Torna: Szmirnov Anna újult erővel várja a korosztályos ob-t és az Eb-t

Az 15 éves utánpótlás-válogatott tornászlány, Szmirnov Anna közel egy év után mutathatja be gyakorlatait az ifjúsági országos bajnokságon, de legjobb formáját a decemberi korosztályos kontinensversenyre tartogatja.

Sakk: három korosztályban dőlnek el az ob-címek

A Magyar Sakkszövetség székházában szombattól rendezik meg a korcsoportos országos bajnokságot, melyen igazán színvonalas mérkőzésekre is számíthatunk.

Kézilabda: Kácsor Gréta újra a bő keretben, már várja a bemutatkozást

A márciusi, később elmaradt győri olimpiai selejtezőtorna után újra bekerült a felnőttválogatott bő keretébe a 20 éves Kácsor Gréta, aki a jelenleg teljesen kiszámíthatatlan, és az ezért borzasztó nehéz bajnoki évadról is nyilatkozott.

Kosárlabda: Toman Petra a Csata 100. pontját dobta a BEAC ellen

A Ludovika-FCSM Csata női kosárlabdacsapata az első osztályú bajnokság hatodik fordulójában 106–66-ra legyőzte az ELTE-BEAC Újbuda alakulatát; az együttes századik pontját a mindössze 15 éves Toman Petra szerezte.

Ökölvívás: korosztályos ütésváltás a Gizella utcában

Fiatalok verekedtek a héten négy napon át Debrecenben, de persze helytállóbb azt írni, hogy hétfőtől csütörtökig azok a fiúk és lányok ütötték egymást kesztyűs kézzel, akik elindultak a junior- és ifjúsági korosztály 2020-as országos ökölvívó bajnokságán.

Északi sí: Ha szerdán esik a hó, szombaton már versenyeznek

Kétezer felett jár már a magyar bajnoki címek száma, amelynek több mint felét a fiatalok nyerték. Mégsem csak a dicső eredménysor miatt érdemes megvizsgálni a Vasas északi sí szakosztályának utánpótlás-nevelő tevékenységét.

Kézilabda: jövőre halasztották a korosztályos világversenyeket

Az idén már biztosan nem nyernek újabb érmeket utánpótlás kézilabda-válogatottjaink: a nemzetközi szövetség 2021-re halasztotta a korosztályos világversenyeket.

Atlétika: Mátó Sára levonta a rendhagyó év tanulságait

A 400 méteres gátfutás U20-as Eb-ezüstérmes atlétanőjében, Mátó Sárában csak kicsi hiányérzet támad az idei szabadtéri szezon után.

Birkózás: mit veszítettünk a junior-vb törlésével?

A Nemzetközi Birkózószövetség nemrég bejelentette, törli a decemberre tervezett belgrádi junior-világbajnokságot. Hogy mekkora csapás ez a hazai birkózósportnak, arra a korosztályos válogatottak szakvezetői – Ritter Diletta, Struhács György és Tóth Gábor – adtak választ a magyar szövetség hivatalos oldalának.

Testépítés és fitnesz: az aranyéremben is bízunk a korosztályos vb-ken

A hazai szövetség a juniorok romániai testépítő és fitnesz-, valamint a gyerekek szerbiai fitnesz-világbajnokságán is kiváló magyar szereplést vár péntektől.

Atlétika: Szép Marcellel minden nagyon gyorsan történik

A 17 éves Szép Marcell a nyár elején nemhogy érmekről nem álmodott az ifjúsági atlétikai országos bajnokságon, hiszen néhány héttel korábban még azt sem tudta, hogy valaha sprinter válik belőle.

Asztalitenisz: ITTF-versenyek az új korosztályok számára

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség eddig az U15-ös, az U18-as, az U21-es és a felnőttkorosztálynak tartott viadalokat, ám a szervezet közleményben tudatta: megváltozik a rendszer. A folytatásban az U11-esek, az U13-asok, az U15-ösök, az U17-esek, az U19-esek és a felnőttek egyaránt küzdhetnek az erőpróbákon.

Kosárlabda: Sitku Márton csak a karrierjére koncentrál

Nagyon nehéz időszakot tudhat maga mögött a Sopron KC húszéves kosárlabdázója, Sitku Márton, hiszen az édesapja, a 149-szeres válogatott Sitku Ernő májusban hunyt el; a fiatal próbálja kizárni a fájdalmait, és csak a karrierjére koncentrál.

Rg: Gyulai Blanka egyre nagyobb biztonságban érzi magát

A Mol Alapítvány által támogatott, hamarosan 13 éves ritmikus gimnasztikázó, Gyulai Blanka a korosztályos országos bajnokság után a junior Eb-n is bizonyítana.

Jégkorong: nem minden rózsaszín a hazai utánpótlás-nevelésben

Az elmúlt években kisebb-nagyobb sikereket felmutatott a magyar jégkorongsport, ilyen volt az U20-as válogatott tavaly decemberi bravúrja, a világbajnoki I/A csoportba jutás is, ám az igazi áttörés még várat magára. Hazai szaktekintélyek segítségével arra próbáltunk választ keresni, hol tart most a hazai hoki utánpótlása, és mi az, amiben szükséges volna az előrelépés.

Jégkorong: Mihalik a kanadai után a finn fortélyokat is elsajátíthatja

Három szezon kanadai légióskodás után immár Finnországban, a Kiekko-Vantaa együttesében szerepel a 17 éves korosztályos jégkorong-válogatott csatár, Mihalik András. Portrénkban elmondta, hogyan igazolt annak idején külföldre és milyen célok lebegnek most a szeme előtt.

Női vízi: Béres Gergely az utánpótláskorúakkal is számol az FTC-ben

Az FTC-Telekom ob I-ben szereplő női vízilabdacsapatának vezetőedzője, Béres Gergely ejtett szót a klub utánpótláskorú játékosainak helyzetéről, lehetőségeiről.

Vívás: nagy a versengés a junior kardozók között

Navarrete Józseffel, a junior fiú kardvívó-válogatott vezetőedzőjével beszélgettünk a törölt utánpótlás-világbajnokságról, az első két válogatóverseny eseményeiről, valamint a folytatás tervezett mikéntjéről.

NB I: az MTK nyerte az U20-as játékpercet számláló klubok csatáját

Az NB I 7. fordulójában, nyolc együttesben tizenöten összesen 822 percet töltöttek a pályán a 2000. január 1-jén vagy az után született, magyar fiatalok közül.

Röplabda: Sólyom Emese az Extraligában válna alapemberré

A nyáron a Székesfehérvárba igazoló, Mol Alapítvány által támogatott 19 éves röplabdázó, Sólyom Emese mindent megtesz azért, hogy fejlődése töretlen maradjon, és hamarosan a felnőttélvonalban is bizonyíthasson.

Kézilabda: Rea Barnabás a BL minden percét élvezte

Gólpasszal mutatkozott be a Bajnokok Ligájában a Porto ellen a MOL-Pick Szeged 17 éves irányítója, Rea Barnabás, aki világsztároktól tanul a Tisza partján.

Vívás: a junior és kadét kardozók, valamint tőrözők is válogatóztak

A kardvívók és a tőrözők egyaránt megmutathatták magukat a hét végén: junior és kadét válogatóversenyeket rendeztek a fővárosban, amelyeken több meglepetés is született.

Kézilabda: Imre Bence és az FTC is nagyot rajtolt az NB I-ben

Minél több lehetőséget, jövőre pedig európai kupaszereplést remél a férfi NB I-ben szereplő FTC 18 éves jobbszélsője, Imre Bence, aki egyre magabiztosabb az élvonalban is.

Vízilabda: Kudella Máté tíz gólt lőtt a serdülőbajnokin

Az előző évadban még kézilabdázó 15 éves Kudella Máté tíz góllal segítette győzelemhez a hódmezővásárhelyi serdülő vízilabdacsapatot.

Cselgáncs: Sipőcz Richárd aranyért küzd a budapesti Grand Slamen, de a dobogóval is beérné

A Mol Alapítvány 19 éves támogatottjával, az U23-as Európa-bajnok cselgáncsozóval, Sipőcz Richárddal beszélgettünk a Budapesten pénteken rajtoló olimpiai kvalifikációs Grand Slam-viadal előtt.

Cselgáncs: közel kétszázan indultak a junior országos bajnokságon

Szombaton az Ungvári Miklós Ceglédi Judoközpontban rendezték meg az idei junior országos bajnokságot, amelyen ötvenkét egyesület százkilencvennyolc cselgáncsozója lépett tatamira.

Úszás: Berecz Blanka új céljai a felnőttmezőnyben

A hódmezővásárhelyi edzőtáborban a decemberi felnőtt országos bajnokságra készül a Kőbánya SC 18 éves, Mol Alapítvány által támogatott úszója, Berecz Blanka, akinek most már a 200 m pillangó bivalyerős hazai felnőttmezőnyében kell helyt állnia.

Vízilabda: a szövetség szeretné, hogy egységessé váljon a kapusképzés

Megtelt a Testnevelési Egyetem Barcelona-terme szombaton kora délután, a Magyar Vízilabda Szövetség Utánpótlás Bizottságának újonnan indított konferenciasorozatának első állomásán.

Labdarúgás: Roberto Carlos magyar fia, Cristo boldog gyerekkorát éli

Aranylabdás álmok, extra genetika és támogató családi háttér, avagy így sincs kőbe vésve, hogy labdarúgóvá válik, ha felnő a 13 éves Cristofer Roberto da Silva Horváth, becenevén Cristo. A magát elsősorban magyarnak tartó fiú ugyanis vízilabdázik, nyelveket beszél és egy sztárokkal teletűzdelt Fortnite-csapat tagja. A legjobban azért mégis a focit szereti.

Kalapácsvetés: Viszkeleti Villő vezeti a korosztályos világranglistát

A 15 éves kalapácsvető, Viszkeleti Villő kiváló szezont zárt, és nemcsak a korosztálya világranglistáját vezeti, hanem az U18-asok között is odaért a képzeletbeli dobogóra.

Úszás: otthonra találtak a Vasasban Bujdosó Zsomborék

Az idei korosztályos és felnőtt ob-n, valamint a 2021-es junior Eb-n is erős szereplésben bíznak a DMTK-ból Vasasba szerződött fiatalok, edzőjük, Lőrinczi György egyéni csúcsokat vár tőlük már novemberben.

Kosár: érmekben gondolkoznak a szekszárdi utánpótlásban

„A kadétokkal be szeretnék jutni az országos bajnoki nyolcas döntőbe, míg a juniorokkal az éremért szeretnék küzdeni” − így fogalmazza meg az új évadbeli reményeit az Atomerőmű-KSC Szekszárd leány junior- és kadétcsapatának vezetőedzője, Harsányi Mária.

Torna: magának felelne meg az ifi Eb-re hajtó Závory Szilárd

A KSI 15 éves tornásza, Závory Szilárd több társánál jóval fiatalabbként igyekszik kivívni a helyét az ifjúsági Eb-csapatban.

Labdarúgás: Simon Miklós a kispesti akadémia új szakmai igazgatója

A Budapest Honvéd második csapatát vezetőedzőként irányító, utánpótlás szakmai koordinátor, Simon Miklós veszi át a távozó Uwe Scherr helyét, így a jövőben ő lesz a Magyar Futball Akadémia szakmai igazgatója.

Műkorcsolya: remekül rajtoltak a fiatalok a Budapest Trophy-versenyen

Berei Mózes József és a Kedves Katica, Fjodor Saronov jégtánckettős révén két harmadik helyezéssel rajtoltak a magyar fiatalok a Budapest Trophy névre keresztelt, nemzetközi versenyen. Péntek délután pedig a junior lányok is bemutathatják rövidprogramjukat.

ELŐFIZETÉS
digitális lap
Nyomtatott lap
10431