Tenisz: Makk Péter újabb junior ITF-tornát nyert

Vágólapra másolva!
2019.05.18. 17:15
Címkék
Villach után Tribuswinkelben is diadalmaskodott Makk Péter. A 18 éves versenyző sorozatban második ITF-juniorversenyét nyerte vesztett szett nélkül, így kitűnő előjelekkel készülhet a közelgő Roland Garrosra.

B. V./UP-infoAz elmúlt hetekben nagyszerű formában teniszezett a 18 esztendős Makk Péter, a villachi második kategóriás junior ITF-tornát játszmaveszteség nélkül nyerte meg. Ezen a héten pedig a szintén ausztriai Tribuswinkelben remekelt.B. V./UP-infoAz elmúlt hetekben nagyszerű formában teniszezett a 18 esztendős Makk Péter, a villachi második kategóriás junior ITF-tornát játszmaveszteség nélkül nyerte meg. Ezen a héten pedig a szintén ausztriai Tribuswinkelben remekelt.

Makk Péter újabb tornát nyert, Tribuswinkelben is játszmaveszteség nélkül diadalmaskodott Fotó: Zádor Péter/MTSZ
Makk Péter újabb tornát nyert, Tribuswinkelben is játszmaveszteség nélkül diadalmaskodott Fotó: Zádor Péter/MTSZ

Makk Péter újabb tornát nyert, Tribuswinkelben is játszmaveszteség nélkül diadalmaskodott  •  Fotó: Zádor Péter/MTSZ

Ráadásul ezúttal sem vesztett játszmát. A legszorosabb szettet is 6:4-re nyerte, a döntőig vezető úton francia, kínai, osztrák és svájci ellenfelet is felülmúlt. A fináléban aztán a szintén francia Timo Legout-val találta magát szemben, és újra kiütéssel győzött. A 6:1, 6:1-es siker azt jelenti, hogy idei harmadik tornagyőzelmét is elkönyvelheti, alighanem még a jelenlegi 42. pozíciónál is előbbre lép a világranglistán, és nem utolsósorban csúcsformában várja a május végén startoló, párizsi Roland Garrost.

Makk mellett Fajta Péter is kiválóan szerepelt Ausztriában. Az elődöntőben a fináléban alulmaradt Legout-tól kapott ki két játszmában (6:4, 6:3), míg a lányok között Tóth Amarissa Kiara a nyolc közé jutásért maradt alul 6:1, 6:3-ra a lengyel Martyna Kubkával szemben.

Az újabb sikeres torna után hétfőn Milánóban folytatják a fiatalok, ahol már első kategóriás versenyen bizonyíthatnak. Utána pedig irány Párizs!

További korosztályos hírekTENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik