Tenisz: Makk az első kiemeltet is meglepné a junior Garroson

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.04. 13:25
Címkék
Délelőtti edzéssel és a Federer–Wawrinka rangadóval hangol a junior-világranglistán második helyen álló Lorenzo Musetti elleni Roland Garros-nyolcaddöntőjére Makk Péter. A 18 éves magyar játékos elmondta, a négy győztes parti nem elégítette ki az étvágyát, tovább menetelne Párizsban.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huHétfőn negyedik meccsét is megnyerte Párizsban Makk Péter a junior Roland Garroson. A 18 éves magyar teniszező a selejtezőben aratott két diadala után a főtábla első két fordulóját is sikerrel vette, előbb a japán Micui Sunszukét verte 6:1, 7:5-re, majd a francia Nicolas Tepmahcot múlta felül 6:1, 6:4-re, és immár nyolcaddöntős.Bruckner Vince – utanpotlassport.huHétfőn negyedik meccsét is megnyerte Párizsban Makk Péter a junior Roland Garroson. A 18 éves magyar teniszező a selejtezőben aratott két diadala után a főtábla első két fordulóját is sikerrel vette, előbb a japán Micui Sunszukét verte 6:1, 7:5-re, majd a francia Nicolas Tepmahcot múlta felül 6:1, 6:4-re, és immár nyolcaddöntős.

Makk Péter már a nyolcaddöntőre készül a junior Roland Garroson Fotó: Matheus Joffre/CBT
Makk Péter már a nyolcaddöntőre készül a junior Roland Garroson Fotó: Matheus Joffre/CBT

Makk Péter már a nyolcaddöntőre készül a junior Roland Garroson  •  Fotó: Matheus Joffre/CBT

A nagyszerű mérlegen nem sokat ront, hogy hétfő este párosban a román Nini Gabriel Dica oldalán 6:2, 7:5-ös vereséget szenvedett az amerikai Dalin Blanch és a holland Christian Lerby alkotta duótól.

A számára „mérkőzésmentes” keddi játéknapon beszélt eddig párizsi tapasztalatairól az utanpotlassport.hu-nak:

„Eddig mindkét meccset elég jól kezdtem, és bár szorosabbá váltak a találkozók, mindkettőt le tudtam zárni két szettben. A japán srác elleni, első sikernek különösen örülök, hiszen ő top20-as játékos, az ő legyőzésével még egy szintet feljebb léptem.”

A harmadik körben pedig akár a következő lépcsőfokot is sikerrel veheti, ugyanis az első helyen kiemelt, a junior-világranglistán második helyen álló, olasz Lorenzo Musettivel találkozik. Az elmúlt hetekben pazar formát mutató és két tornagyőzelmet jegyző játékos azonban egyáltalán nem érzi lehetetlen küldetésnek a nyolc közé jutást.

„Eddig kétszer játszottunk egymással, néhány évvel ezelőtt megvertem, azóta egyszer ő nyert. Egykezes fonákot üt, úgyhogy a kickszervámmal és a tenyeresekkel azt gondolom, lehet keresnivalóm ellene. Amúgy pedig jól megy a játék, sikerült átmentenem a formámat Párizsra is.”

Persze, tesz is azért, hogy ne essen ki a játékból. A délelőtti edzés természetesen nem maradhatott el, utána pedig a nap felnőttrangadójával hangol a Musetti ellen csatára.

„Nem is érezhetném jobban magamat a Garroson, jól megy a játék és a legnagyobb játékosokat láthatom élőben. A Federer–Wawrinka meccset nézem meg délután, aztán viszont már maximálisan a szerdai nyolcaddöntőre koncentrálok.”

A viadal másik magyar juniorkorú játékosa, Nagy Adrienn párosban kedden 14 órákor debütál a dél-koreai Park Szo Hjun oldalán a Custic, Pellicano spanyol, máltai kettős ellen.

További korosztályos hírekTENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik