Tenisz: a 18 éves salakspecialista Makk Péter a Roland Garrosra készül

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.14. 17:39
Címkék
A hét végén az idei második tornagyőzelmét aratta a magyar tenisz egyik ígérete, Makk Péter. A 18 éves salakspecialista jó formában várja a júniusi Roland Garros rajtját, s bízik abban, hogy elmúlt hetekben mutatott játéka kitart Párizsig.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huA márciusi, Nagyszombatban aratott tornagyőzelme után a múlt héten újabb viadalon diadalmaskodott Makk Péter. A 18 esztendős teniszező ezúttal Ausztriában, a villachi második kategóriás viadalon győzött, méghozzá úgy, hogy szettet sem vesztett. Második kiemeltként várta is magától a jó eredményt, hiszen az elmúlt hetekben remekelt.Bruckner Vince – utanpotlassport.huA márciusi, Nagyszombatban aratott tornagyőzelme után a múlt héten újabb viadalon diadalmaskodott Makk Péter. A 18 esztendős teniszező ezúttal Ausztriában, a villachi második kategóriás viadalon győzött, méghozzá úgy, hogy szettet sem vesztett. Második kiemeltként várta is magától a jó eredményt, hiszen az elmúlt hetekben remekelt.

Makk Péter a párizsi salakon is bizonyítana Fotó: Zádor Péter/MTSZ
Makk Péter a párizsi salakon is bizonyítana Fotó: Zádor Péter/MTSZ

Makk Péter a párizsi salakon is bizonyítana  •  Fotó: Zádor Péter/MTSZ

„Elég jó formában érkeztem Ausztriába, elődöntőket, negyeddöntőket játszottam a közelmúltban – mondta az utanpotlassport.hu-nak a junior Australian Opent is megjárt játékos. – Semmi nem ment extrán jól, viszont éreztem, hogy fejben nagyon erős vagyok, a fontos pontokat rendre én nyertem meg.”

A villachi siker után immár 42. helyen áll a junior-világranglistán, ennyire előkelő pozícióban még nem foglalt helyet. Azonban még így is selejtezőt kell játszania a júniusi (junior) Roland Garroson. Segíthet neki viszont, hogy az év elején Melbourne-ben már megtapasztalhatta a Grand Slam-tornák hangulatát.

„Kivétel nélkül pozitív emlékeim maradtak az Ausztrál Openről. Azonnal megfogott az egész versenynek az atmoszférája, testközelből láthattuk a világ legjobbjait, nem egyszer mellettük gyakorolhattunk. Az ott töltött időszak adott olyan pluszt, amelyből azóta erőt tudok meríteni.”

A magyar teniszsport reménységének – aki jelenleg is Ausztriában szerepel junior ITF-tornán – a példaképe Rafael Nadal, így nem meglepő, hogy a kedvenc borításuk is megegyezik. És ugye mondani sem kell, a párizsi tornát is salakon játsszák.

„Sok játékosnak a salak a kedvence, én azért szeretem, mert lényegesen lassabb a játék, több idő van döntéseket hozni. S nagy előny lehet nekem, hogy a második adogatásom erős kick-szerva, amely után nagyon magasra pattan a labda.”

Ebből kiindulva természetesen a főtáblára kerülés a célja a selejtezőből induló magyar fiúnak. Ami azt jelentené, hogy újabb GS-helyszínen próbálhatná ki magát.

„Bízom abban, hogy a jó formám kitart Párizsig, addig még vár rám egy olaszországi A kategóriás ITF-verseny. Örülnék, ha először is feljutnék a táblára, aztán pedig mennék egy-két kört, ami újabb lendületet adna az év hátralévő részére.”

További korosztályos hírekTENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik