Tékvandó: mindkét Márton lány aranyérmes Helsingborban

Vágólapra másolva!
2020.02.20. 19:20
Címkék
Egyaránt a dobogó tetejére állhatott a két Márton lány a helsingborgi President’s Cup juniorversenyében. A Spanyolországban élő, de magyar színekben versenyző ikerpár, a 47 kg-os Luana és az 51 kg-os Viviana kétséget sem hagyott afelől, hogy a mezőnyben ők a legjobbak.

Márton Luana elsőre 26–4-re lesöpörte a német Voigtot, majd a horvát Jelidet söpörte el 33–2-re. Ráadásul egyik mérkőzést sem kellett végigküzdenie. AMárton Luana elsőre 26–4-re lesöpörte a német Voigtot, majd a horvát Jelidet söpörte el 33–2-re. Ráadásul egyik mérkőzést sem kellett végigküzdenie. A

Mindkét Márton lány a dobogó tetejére állhatott Helsingborgban Forrás: http://wtftaekwondo.hu/
Mindkét Márton lány a dobogó tetejére állhatott Helsingborgban Forrás: http://wtftaekwondo.hu/

Mindkét Márton lány a dobogó tetejére állhatott Helsingborgban  •  Forrás: http://wtftaekwondo.hu/

negyeddöntőben az orosz Csaranovával találkozott, s neki sem kegyelmezett: 22–10 lett a vége, úgy, hogy a magyar lányt közben ápolni is kellett. Az elődöntőben már nehezebb dolga volt a görög Sztiliani ellen, ám végig vezetve őt is magabiztosan győzte le Luana (21–15). A fináléban újra orosz ellenfelet kapott: Alekszejeva az első menetben még jól tartotta magát, csak 9–7 volt a magyar lány javára, ám a második és harmadik felvonásban már csak epizódszerepet játszott az orosz, így Luana 17–8-ra győzött.

Az 51 kg-os Márton Viviana is megállíthatatlannak bizonyult. Az első körben a dél-koreai Kvakot két menet alatt „kivégezte” (31–8), majd az orosz Romacsenko sem járt sokkal jobban (27-5). De az elődöntőben a török Taskin sem gondolhatta, hogy megállíthatja a magyar lányt, ő is csak két menetet bírt (31–6). A döntőben testvéréhez hasonlóan neki is orosz ellenfél jutott Bannova személyében, és testvéréhez hasonlóan nem hagyott kétséget afelől, hogy neki jár a súlycsoport aranyérme (23–17).

További korosztályos hírekTAEKWONDÓBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik