teke

Simon Szabolcs és Kis Horváth Luca (középen) nagyszerűen szerepelt a csehországi világkupán  •  Forrás: Facebook/MagyarTekeSzövetség

UP-info – utanpotlassport.hu Csütörtökön Kis Horváth Luca és Simon Szabolcs tandemben ezüst, párosban aranyérmet nyert az utánpótláskorúak legnagyobb versenyén, a csehországi Rokycanyban rendezett U14-es tekevilágkupán. Pénteken Simon Szabolcs egyéni összetettben is remekelt, a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Összességében a magyar csapat kiválóan szerepelt, hiszen a nemzetek közötti rangsorban is az élen végzett.

A U14-es korosztályban a sportág legjobbjai voltak jelen a világkupán, így különösen örülünk magyar teljesítményeknek. Ebben az évben elindult valami, az utánpótlásra nagyobb figyelmet fordítottunk, mint korábban, és úgy látszik, máris itt az eredménye. A versenyzők eredményeit figyelembe Magyarország az országok versenyében  is első helyen végzett. Kijelenthetjük, hogy fiataljaink a világ legjobbjai között vannak”— mondta Bátor Gábor, a szövetség főtitkára.

Szombaton az U18-asok csapat-világbajnoksága kezdődik a csehországi helyszínen, az idősebbek célja is az éremszerzés.

Egyéb korosztályos hírek TEKÉBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport