Tájfutás: Gárdonyi Csilla bronzérmes a junior-világbajnokságon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.10. 19:29
Címkék
A Hegyvidék SE MOM mindössze 17 esztendős, többszörös ifjúsági Európa-bajnok sportolója, Gárdonyi Csilla bronzérmet szerzett a junior tájékozódási futók világbajnokságának a második napján, Kecskeméten. Ugyanezt a számot a hétfőn, normál távon ezüstérmet szerző Sárközy Zsófia a 11. helyen zárta. A fiúk versenyében a magyarok legjobbja az Egri Spartacus fiatalja, Bárány Tamás lett, aki a nyolcadikként ért célba.

Krasznai Bence −utanpotlassport.huLezajlott a junior tájfutók világbajnokságának a második napja Kecskeméten. A megyeszékhely belvárosában megrendezett sprintversenyen a nők – légvonalban – 3,7 kilométeres, 21 ellenőrzőpontos, a férfiak 4,1 kilométeres, 24 ellenőrzőpontos pályát teljesítettek.Krasznai Bence −utanpotlassport.huLezajlott a junior tájfutók világbajnokságának a második napja Kecskeméten. A megyeszékhely belvárosában megrendezett sprintversenyen a nők – légvonalban – 3,7 kilométeres, 21 ellenőrzőpontos, a férfiak 4,1 kilométeres, 24 ellenőrzőpontos pályát teljesítettek.

A leányok viadalát – akárcsak hétfőn a normál távot – a svájci Simona Abersold nyerte. Gárdonyi Csilla,a Hegyvidék SE MOM mindössze 17 esztendős, többszörös ifjúsági Európa-bajnok sportolója adobogó harmadik fokára állt fel a nála három évvel idősebbek között, az ezüstérem pedig a csehTereza Janosikováé lett.

A junior világbajnokság versenyközpontja
A junior világbajnokság versenyközpontja

A junior világbajnokság versenyközpontja

„Remekül sikerült a világbajnokság előtti programunk. Rengeteget készültünk fizikálisan és mentálisan egyaránt. Tüzetesen tanulmányoztuk a pályát a megméretés előtt, s erőnlétben is csúcsformába tudtuk hozni a versenyzőket” – vélekedik a siker okáról Zsigmond Száva, a juniorok szövetégi kapitánya.

Természetesen kíváncsiak voltunk arra is, miként eshetett meg, hogy a győztes svájci Abersold 36 másodpercet vert az ezüstérmes Janosikovára a 3.7 kilométeres távon.

„Tulajdonképpen sokkal magasabb színvonalat képvisel, mindenben felülmúlja a mezőnyt” – kezdi Zsigmond. „Bármely felnőttválogatottban megállná a helyét már most, s ütőképes lehetne nemzetközi szinten is. Valószínűleg ez hamarosan így is lesz. Rettenetesen erős fizikumú, s különleges adottságai vannak.

A sprintszámot egyébként, a hétfőn ezüstérmet szerző Sárközy Zsófia a 11. helyen zárta 17:20 perces idővel, Csillától 43 másodpercre lemaradva.

A férfiak között a német Colin Kolbe győzött, megelőzve a brit Matthew Fellbaumot, valamint a harmadik helyen holtversenyben végző finn Otto Kaariót és a norvég Kasper Fossert. A magyarok legjobbja az Egri Spartacus fiatalja, Bárány Tamás lett, aki a nyolcadik helyen végzett.

Érdemes tudni, hogy junior tájékozódási futó világbajnokságon nemenként három-három egyéni számban és váltóban versenyez 37 ország 330 sportolója.

A szerdai szünnap után csütörtökön lesz a következő szám, a középtáv selejtezője, s ennek a döntőjét pénteken rendezik Bócsa térségében.

További korosztályos hírekTÁJÉKOZÓDÁSI FUTÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik