Tájfutás: a Veszprém és a Tipo sikere az U-bajnokságon

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.17. 16:21
Címkék
A Veszprémi Honvéd csapata a serdülők között, míg a Tipo TKE alakulata az ifjúsági mezőnyben aratott diadalt a Kaposvári Egyetem kampuszán rendezett országos tájékozódásifutó-bajnokságon.

A Kaposvári Egyetem kampusza adott otthont az utánpótláskorú és a felnőtt tájékozódó futók sprintváltó országos bajnokságának. Az épületegyüttesek közötti parkokban gyors, pörgős pályákon dőltek el a helyezések − írja a szövetség honlapja.írja a szövetség honlapja.

Az ifjúsági mezőnyben a Tipo TKE alakulata nyert Forrás: tajfutas.hu
Az ifjúsági mezőnyben a Tipo TKE alakulata nyert Forrás: tajfutas.hu

Az ifjúsági mezőnyben a Tipo TKE alakulata nyert  •  Forrás: tajfutas.hu

A serdülők között a Veszprémi Honvéd együttese (Gaschler Emma, Barát Miklós, Bálint Gergő, Lantai Lili) sima győzelmet aratott, már a második kör végén vezetett, végül két és fél perc előnnyel verte a tavalyi győztes Silvanus SE csapatát és több mint öttel a Tabáni Spartacus fiataljait.

Az ifjúságiak mezőnyében fordulatos volt a verseny: az első körben a Tipo TKE, a másodikban a Tabáni Spartacus, a harmadikban pedig a Szegedi VSE haladt az élen. Az utolsó futók döntöttek el tehát mindent; Néda Júlia az öt másodperces hátrányt másfél perces előnnyé fordította, így a Tipo váltója (Hajdu Nelli, Gönczi Péter, Néda Tamás volt az első három futó) lett a bajnok; a szegediek pedig az ezüstérmesek. A harmadik és a hatodik helyezettet csak fél perc választotta el, a Tabáni Spartacus állhatott még a dobogóra.

További hírekTÁJÉKOZÓDÁSI FUTÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik