Taekwondo: Józsa Levente harmadik az Eb-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.02. 17:41
Címkék
Ihletett formában versenyezve érmet szerzett a felnőtt mezőnnyel még szinte csak ismerkedő Józsa Levente (17) a Bariban zajló G4-es besorolású, extra Európa-bajnokság első versenynapján.

Ennél tökéletesebb debütálást szinte el sem lehet képzelni: a 17 esztendős Józsa Levente (63 kg)élete első felnőtt Európa-bajnokságán (csupán második felnőttversenyén) mutathatta meg magát Bariban, a G4-es besorolású extra Eb-n, és ha már ott volt, alaposan letette a névjegyét. A csupán 21. helyen kiemelt magyar fiúa finn Saarinennel (12.) kezdett.Az összecsapás nagyjábóla második menet zárásáig (2-1) volt szoros, amikor is Levente szép fejtalálatokkal elhúzott és magabiztosan nyerte a meccset.Józsa Levente (63 kg)élete első felnőtt Európa-bajnokságán (csupán második felnőttversenyén) mutathatta meg magát Bariban, a G4-es besorolású extra Eb-n, és ha már ott volt, alaposan letette a névjegyét. A csupán 21. helyen kiemelt magyar fiúa finn Saarinennel (12.) kezdett.Az összecsapás nagyjábóla második menet zárásáig (2-1) volt szoros, amikor is Levente szép fejtalálatokkal elhúzott és magabiztosan nyerte a meccset.

Józsa Levente (középen) 19 éve nem látott sikert ért el, mindezt második felnőttversenyén Forrás: Magyar Taekwondo Szövetség
Józsa Levente (középen) 19 éve nem látott sikert ért el, mindezt második felnőttversenyén Forrás: Magyar Taekwondo Szövetség

Józsa Levente (középen) 19 éve nem látott sikert ért el, mindezt második felnőttversenyén  •  Forrás: Magyar Taekwondo Szövetség

A nyolcaddöntőben végig vezetve, nagyszerű teljesítménnyel (7-3, 14-3, 18-10) vertea vb-harmadik, német Konstantinidis (5.) elleni csatát, és bejutott a legjobb nyolc közé. A hazai pálya előnyét élvező olasz Crescenzi (4.) sem tudta feltartóztatni a negyeddöntőben: bravúros, 22–15-ös diadalával már biztos érmesnek mondhatta magát. A párharcot ezúttalis felnőtteket meghazudtoló magabiztossággal tartotta kontroll alatt(8-7, 12-10 22-15).

Az elődöntőben következhetett a legkeményebb dió, az első helyen kiemelt, horvát Brecic, aki sajnoshamar elhúzott, de 5–0 után Levente minimalizálta a hátrányt. A második menetben azonban megint meglépett déli szomszédunk (24-9), és a harmadik felvonás nem is ment végig, mivel a magyar fiúbegyűjtötte tizedik intését, és 30–12-nél véget ért a fináléba kerülésért rendezett csata.

Noha a döntőbe ezúttal nem sikerült bejutnia a juniorkorú – a castellónikorosztályos kontinensviadalon ötödik helyen végző – srácnak, a bronzérem is fényesen csillog,a hazai szövetség weboldala fel is hívta rá a figyelmet, hogy magyar férfi versenyző legutóbb 19 évvel ezelőtt állhatott dobogóra felnőtt Európa-bajnokságon: 2000-ben Salim József szintén bronzéremig jutott.

További korosztályos hírek TAEKWONDÓBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik