Sznúker: a 12 éves Révész Bulcsú ezüstérmes az U16-os vb-n!

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.25. 10:50
Címkék
Nyolcadik mérkőzésén, a fináléban túl nagy falatnak bizonyult a lengyel Antoni Kowalski, de a 12 esztendős magyar sznúkerreménység is bravúrt bravúrra halmozott azzal, hogy ilyen fiatalon elverekedte magát az U16-os világbajnokság döntőjéig. Ezüstérem a jutalom.

A mindössze 12 éves Révész Bulcsú sokáig emlékezetes menetelést mutatott be az oroszországi Tyumenben rendezett U16-os sznúker-világbajnokságon. A földkerekség legtehetségesebbnek vélt fiataljait felvonultató tornánnagyszerű versenyzésseljutott el a fináléig, első négy mérkőzését az orosz Artyom Zsogin és Grigorij Pahonov, az ír Ryan McGuirk, a kazah Nurdaulet Majten, illetve az ausztrál Xavier Daw ellen egyaránt 3-0-ra nyerte meg. A negyeddöntőben az egyiptomi Mina Avadot 4-3-ra, a legjobb négy között a pakisztáni Umar Hant 4-1-re verte.Révész Bulcsú sokáig emlékezetes menetelést mutatott be az oroszországi Tyumenben rendezett U16-os sznúker-világbajnokságon. A földkerekség legtehetségesebbnek vélt fiataljait felvonultató tornánnagyszerű versenyzésseljutott el a fináléig, első négy mérkőzését az orosz Artyom Zsogin és Grigorij Pahonov, az ír Ryan McGuirk, a kazah Nurdaulet Majten, illetve az ausztrál Xavier Daw ellen egyaránt 3-0-ra nyerte meg. A negyeddöntőben az egyiptomi Mina Avadot 4-3-ra, a legjobb négy között a pakisztáni Umar Hant 4-1-re verte.

Révész Bulcsú 12 évesen oktatta az U16-os vb mezőnyét Forrás: Facebook/Révész Bulcsú
Révész Bulcsú 12 évesen oktatta az U16-os vb mezőnyét Forrás: Facebook/Révész Bulcsú

Révész Bulcsú 12 évesen oktatta az U16-os vb mezőnyét  •  Forrás: Facebook/Révész Bulcsú

A fináléban a 15 éves Antoni Kowalski ellen már nem ment ennyire, ugyan Révész 1-0-ra és 2-1-re még vezetett, végül lengyel ellenfele fordított:4-2-re nyert, és világbajnok lett. De ha belegondolunk, hogy a magyar fiú életkora alapjána következő U16-os világbajnokságokon is bőven megméretheti magát, miközben a jelenlegi riválisok közül többen, így például a lengyel srác is lassan „kiöregszik" a mezőnyből, akkor igencsak elkezdhetjük dörzsölni a tenyerünket.

További korosztályos hírek BILIÁRDBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik