Szinkronkorcsolya: a Team Magic remekül zárta a szezont

Fekete Tamás utanpotlassport.huFekete Tamás utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.17. 19:30
Címkék
Amióta junior-világbajnokságot rendeznek a szinkronkorcsolyázóknak, még soha egyetlen magyar csapat sem szerepelt olyan eredményesen, mint a Team Magic, amely 12. helyezésével egy kis boldogságot szőtt a koronavírus által megfertőzött magyar sportéletbe.

Ha úgy vesszük, éppen időben rendezték meg a szinkronkorcsolyázók junior-világbajnokságát, elvégre a koronavírus-járvány miatt a legtöbb sporteseményt már az előző héten törölték. De milyen jó, hogy a nottinghami viadalt megtartották!

A hazánkat képviselő Team Magic két kiváló programmal alaposan meglepte a világot, egyúttal kivívta az ellenfelek elismerését. A lányok összesítésben a 12. helyen végeztek a 18 csapatból, és nem akármilyen országokat utasítottak maguk mögé: például a tavaly még 33 ponttal jobbnak bizonyult németeket is legyőzték.

A Team Magic minden idők legjobb magyar helyezését érte el a nottinghami junior-vb-n Forrás: MOKSZ
A Team Magic minden idők legjobb magyar helyezését érte el a nottinghami junior-vb-n Forrás: MOKSZ

A Team Magic minden idők legjobb magyar helyezését érte el a nottinghami junior-vb-n  •  Forrás: MOKSZ

„Sok-sok éves munka után a lányok idén jutottak el arra a szintre, hogy külföldön is elismerik a teljesítményüket, és számolnak velük a nemzetközi versenyeken – mondja Maros-Zenezini Barbara, a Sportvarázs Sportegyesület (Sport Magic) edzője. – Nem úgy indultunk neki ennek a szezonnak, hogy a végén ilyen sikertörténet kerekedjenki belőle. Az egyik legszerencsétlenebbül indult idényünk volt ez a mostani: sérülések, műtétek, betegségek tizedelték a csapatot, szeptembertől decemberig az is kérdéses volt, sikerül-e egyáltalán 16 lányt kiállítanunk a világbajnokságra. Aztán szerencsére fordult a kocka, a gyerekekrettentően szorgalmasan dolgoztak, és az év legfontosabb versenyén nyújtották a legjobb teljesítményt, ami irgalmatlanul nehéz, elvégre ez csapatsport, a férjemmel (Zenezini Michael, a lányok másik edzője – a szerk.) A, B, C, D, E, F és G tervet is kidolgoztunk, mert annyi minden befolyásolhatja 16 lány együttműködését, hogy muszáj mindent számításba vennünk. De most hihetetlenül összeállt minden: a rövidprogramot nem futották hibátlanul, de a Kincsem című film zenéjére bemutatott elemekkel alaposan meglepték a bírákat. A kűrben pedig feltették a pontot az i-re. Ebben a sportágban egy magunk fajta kis országnak szinte lehetetlen bekerülni az első tízbe, ezért úgyis felfoghatjuk, hogy a harmadik helyet szereztük meg az elitcsapatok után.”

Maros-Zenezini Barbara hozzátette, már szükség volt arra, hogy ne csak a felnőttcsapat jusson eszünkbe, amikor a szinkronkorcsolyára gondolunk. Minden idők legjobb junior-világbajnoki helyezése ösztönözheti az újabb generációkat, hogy igenis érdemes szinkronkorcsolyázással vagy úgy en bloc korcsolyázással foglalkozni Magyarországon.

„Azt tudni kell, hogy a legtehetségesebb gyerekekből műkorcsolyázók vagy jégtáncosok lesznek, míg a szinkronkorcsolya inkább a szorgalmasak terepe. A mi egyesületünk alapvetően utóbbira összpontosít, de mivel én egyéni versenyző voltam, míg a férjem jégtáncolt, igyekszünk komplex tudást nyújtani a fiataloknak, és ha valakin azt látjuk, hogy nem kifejezetten csapatjátékos, annak biztosítjuk az egyéni karrier lehetőségét. Lépcsőzetes rendszerben dolgozunk, monitorozzuk a gyerekeket, hogy ki miben ügyes, és az erősségekre koncentrálunk. Azt gondolom, a junior lányaink sikere sokakat ösztönözhet, hogy induljanak el a kimondottan hosszú, kacskaringós úton, de amikor éveket dolgozol, és a munkádat egyszervállveregetéssel és tapsviharral jutalmazzák, az minden befektetett energiát megér.”

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik