Jancsó Kornél jelenti Taskentből – utanpotlassport.hu Három ifjú súlyemelőnk kapott lehetőséget a bemutatkozásra az idei junior-vb-n, amely az üzbég fővárosban, Taskentben zajlik. A trióból elsőként Mitykó Veronika méretett meg, s egyáltalán nem találtatott könnyűnek, még ha ő maga kissé nekikeseredve fogadta is a gratulációt a számára 13. helyezést hozó csütörtöki fellépést követően.

Miytkó Veronika

Mitykó Veronika

„Ennél többet szerettem volna” – nyilatkozta erőtlenül az amúgy nagyon is erős békéscsabai emelő, aki a 178 kg-os egyéni rekordjának megdöntésére készült. Ez azért is tűnt észszerű célnak, mert a 75 kilogrammos kategória legkönnyebbjeként, s egyik legfiatalabbjaként – két héttel a 18. születésnapja előtt – érdemben leginkább saját magával, s kevésbé a magasabb eredményekkel nevezett vetélytársakkal versenyezhetett élete első világbajnokságán. Amelyet egy elizgult gyakorlattal kezdett: a 77 kiló kifogott rajta. Látványos javítás következett ugyanezen a súlyon, a 81 kg-on – egyéni csúcsán - végrehajtott „szakítópróbát” viszont a kolonc nyerte.

„Nem tudom, mi történt… - mondta maga elé meredve, két könnycsepp eldörzsölése között. – Ez az első juniorvébém, talán túlizgultam, pedig azt hittem, megvan a nyolcvanegy is, de egyszer csak elment hátra a súly.”

Lökésben viszont csaknem teljesen pótolta azt, amit szakításban elmulasztott. Nevezetesen 94 kilóról indult, sikerrel, a 98 már új házi rekordnak számított, kár, hogy harmadik kísérlete – az egy mázsa - már túl soknak bizonyult. Így is közel került legjobb összetettjéhez.

„Száz kilót még soha nem löktem ki, még edzésen sem – adott magyarázatot a további csúcsjavítás elmaradására a bánatával lassan azért megbirkózó, elköszönéskor már egy halovány mosolyt is megengedő Veronika.

A csapat további két tagja szombaton lép színre: Holló Szilárd a plusz 105, Gyürüs Barbara pedig a plusz 90 kilogrammosok mezőnyében igyekszik minél eredményesebben helyt állni a 20 éven aluliak taskenti világbajnokságán.

További korosztályos hírek SÚLYEMELÉSBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport