Sulikézi Fesztivál: túl újabb sikeres, 734 gyereket megmozgató rendezvényen

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.20. 16:16
Címkék
Ismét nagy létszámmal tartották a Sulikézi Fesztivál fordulóját. A szombati mezőtúri és a vasárnapi budapesti fordulón együttvéve 734 gyerek vett részt, az U8-as fiúk mezőnyében például harmincnyolc iskola csapata szerepelt.

UP-infoNagy sikerrel folytatódott a hét végén a szövetség kezdeményezése, a Sulikézi Fesztivál. Az eseményen ezúttal a lányok és a fiúk között is az U7-es és az U8-as korosztály képviselői voltak reflektorfényben.UP-infoNagy sikerrel folytatódott a hét végén a szövetség kezdeményezése, a Sulikézi Fesztivál. Az eseményen ezúttal a lányok és a fiúk között is az U7-es és az U8-as korosztály képviselői voltak reflektorfényben.

 

A Sulikézi Fesztivál hétvégi fordulóján 734 gyerek vett részt Forrás: MKSZ
A Sulikézi Fesztivál hétvégi fordulóján 734 gyerek vett részt Forrás: MKSZ

A Sulikézi Fesztivál hétvégi fordulóján 734 gyerek vett részt • Forrás: MKSZ

 

A szombati mezőtúri és a vasárnapi budapesti fordulón összesen 734 gyerek vett részt, természetesen mind az MKSZ Kézilabda az iskolában programjához tartozó iskolák tanulói. Valamennyi kategóriában szép számmal jelentek meg együttesek, a fiúk mezőnyében U7-ben tizenkilenc, U8-ban harmincnyolc csapat vett részt, míg a leányok között U7-ben tizenhét, U8-ban harmincnégy iskola nevezett az eseményre.

A szervezőkhöz számos pozitív visszajelzés érkezett a mostani hétvége után is. Az egyik szigetszentmiklósi testnevelő kiemelte, hogy azt érzékelik, mind nagyobb népszerűségnek örvend a sportág.

A fesztivál hatására egyre többen kapnak kedvet a kézilabdához, még a más sportágat űzők is érdeklődnek. A tornák hangulata is kitűnő, sokkal inkább a játék szeretetén van a hangsúly, mint az eredményességen.

Emellett ki kell emelni a fiatal játékvezetők szerepét is, akik remekül megoldották a nekik még különleges feladatot, ami azért fontos, mert lehet, hogy a mostani tapasztalataik nyomán hosszabb távra is kedvet kapnak a bíráskodáshoz.

A reakciók alapján valóban sikeres, és folyamatosan fejlődő projektnek tekinthető a Sulikézi Fesztivál, már csak azért is, mert a résztvevők létszáma helyszínről helyszínre nő.

A hétvégén ráadásul különböző sportágspecifikus, képességfejlesztő játékot is szervezett az MKSZ a helyszínen a gyerekeknek a meccsek mellett, ami szintén siker aratott.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik