Strandröplabda: lányaink, fiaink sem nyertek az U18-as Eb főtábláján

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.16. 21:06
Címkék
Sem a leány, sem a fiú csapat nem tudott meccset nyerni az U18-as strandröplabda Európa-bajnokság első napján Brnóban. A két-két vereség tapasztalatait Buday Balázs szövetségi kapitány osztotta meg honlapunkkal.

K. T. I. - utanpotlassport.hu A selejtezőben elért bravúrokat követően a főtáblán két csoportmérkőzés után még nyeretlen a magyar leány strandröplabda-válogatott, azaz Réthelyi Zsófia és Divényi Zita kettőse. A magyar páros előbb a házigazda Honzovicova, Sulcova duótól kapott ki, 2:0-ra (21:7, 21:12), majd a Ciprus ellen nagy csatában győzedelmeskedő szlovák Bulc, Zdesar párossal szemben is alul maradt két szettben (21:13, 21:16).K. T. I. - utanpotlassport.hu A selejtezőben elért bravúrokat követően a főtáblán két csoportmérkőzés után még nyeretlen a magyar leány strandröplabda-válogatott, azaz Réthelyi Zsófia és Divényi Zita kettőse. A magyar páros előbb a házigazda Honzovicova, Sulcova duótól kapott ki, 2:0-ra (21:7, 21:12), majd a Ciprus ellen nagy csatában győzedelmeskedő szlovák Bulc, Zdesar párossal szemben is alul maradt két szettben (21:13, 21:16).

„A második meccs már sokkal jobban alakult, mint az első” – kezdte értékelését Buday Balázs, a strandröplabda-válogatott szövetségi kapitánya az utanpotlassport.hu-nak. „A lányok most estek át a tűzkeresztségen, az is megsüvegelendő, hogy sikerült beverekedniük magukat a főtáblára, ami azt jelenti, hogy már biztos, fontos világranglista-pontokkal megyünk haza. A játékukon érezni lehet, hogy van még bennük potenciál, de meg kell szokniuk és ki kell ismerniük a nemzetközi mezőnyt. A rutin még nagyon hiányzik számukra.”

A kapitány szerint bár a pénteki, utolsó csoportmeccsen sem a magyar lányok az esélyesek, egy szoros összecsapáson képesek lehetnek meglepetést okozni az első napot szintén nulla ponttal záró ciprusiak ellen.

Stréli Bence akcióban. Forrás: hunvolley.hu/archiv
Stréli Bence akcióban. Forrás: hunvolley.hu/archiv

Stréli Bence akcióban.  •  Forrás: hunvolley.hu/archiv

A fiúk számára sem alakult sokkal sikeresebben az első brnói nap. Stréli Bence és Sándor Bence szintén kettőből két meccsen maradt alul, szettgyőzelem nélkül. A fiúk az Udrih, Mozic szlovák páros ellen kezdtek és kaptak ki tőlük 21:9, 21:10-re. A második mérkőzésen aztán már sokkal inkább megszorongatták a Goalen, Drysdale-Anderson kettőst, akiktől az első szettben 21:19-re kaptak ki csupán, majd a másodikban már valamivel nagyobb különbséggel 21:13-ra.

„Sándor Bence is hasonló cipőben jár, mint a leány csapatunk” – folytatta a napi mérleg megvonását Buday Balázs. „Nagyon tehetséges fiatalról beszélünk, de látszott a mozgásán, hogy még szoknia kell a közeget. És nem is csak a közeget, mivel egyetlen közös edzéssel vágtak neki ennek az Európa-bajnokságnak Stréli Bencével. Sok volt az apró pontatlanság.”

Hajós Artúrral biztos más lett volna a játék képe, mint ahogyan akkor is, ha Sándor Bencének nem az utolsó utáni pillanatban kell beugrania. Ezzel együtt is, az angolok ellen voltak jó pillanataink, Stréli nagyon jól támadta a labdákat, a nyitás-fogadás után azonnal ahogyan lehetett, próbálta agresszíven befejezni a játékokat, amiből el is léptünk a meccs elején” – tette hozzá a szakági vezető.

A fiúknál a pénteki nap sem kecsegtet sok jóval: a házigazda Csehország első számú csapata vár a mieinkre a harmadik csoportmeccsen.

Egyéb korosztályos hírekRÖPLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik