Strandröplabda: a Hajós, Stréli kettős Malajziában lépett homokra

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.17. 13:33
Címkék
A koronavírus-járvány miatt szinte az összes sporteseményt elhalasztják vagy eltörlik, így ritkaságszámba megy, ha valódi sporthírről tudunk beszámolni. A 2018-as Buenos Aires-i ifjúsági olimpián negyedik helyezett, országos bajnok Hajós Artúr, Stréli Bence kettős a felnőtt strandröplabdázók malajziai World Tour-viadalán lépett homokra, és végül óriási csatában maradt le a negyeddöntőről.

Miközben Európa legtöbb államában a koronavírus-járvány miatt leállt a sportélet, a malajziai Langkawi szigetén egycsillagos World Tour-versenyt rendeztek a felnőttstrandröplabdázóknak. A piros-fehér-zöld színeket az ifjúsági olimpiai negyedik helyezett, 2018-asországos bajnok duó, a 19 éves Hajós Artúr és a 18 esztendős Stréli Bence kettőse képviselte.Hajós Artúr és a 18 esztendős Stréli Bence kettőse képviselte.

Hajós Artúr és Stréli Bence kettőse Malajziában lépett homokra Forrás: hunvolley.hu
Hajós Artúr és Stréli Bence kettőse Malajziában lépett homokra Forrás: hunvolley.hu

Hajós Artúr és Stréli Bence kettőse Malajziában lépett homokra  •  Forrás: hunvolley.hu

A Strandröplabdázásért SE fiataljaia selejtezőben aratott két győzelemmel magabiztosan harcolták kia 16-os főtáblára kerülést. A fiúk előbb hongkongi, majd lengyel párost múltak felül, majd a torna következő szakaszában ismét lengyelekkel csatáztak. Broziniak és Janiak kettőseellen az első játszmát elvesztették 21:14-re, a másodikat viszont 21:13-ra nyerték. A döntő szettben végül 15:12-vel bizonyultak jobbnak – mint utólag kiderült – a tornát végül így is megnyerő párosnál.

Ezzel a sikerrel a csoport döntőjébe jutottak, ahol a holland Böhlé, Börmans duóval néztek farkasszemet, akiktől viszont 21:17-re és 21:14-re kaptak ki. A nyolc közé kerülésért aztán újabb – immár a harmadik – lengyel kettős következett, s a mieink aSzalankiewicz, Lesiecki duóelleni első szettet 21:16-ra nyerték, a másodikat sajnos a „hosszabbításban” veszítették el 25:23-ra. Következett a döntő szett, s ha a második a ráadásban dőlt el, akkor mit mondjunk erről: az elvileg az egyik fél 15 pontjáig tartó játszmát végül drámai körülmények és óriási izgalmak közepette 26:24-re nyerték meg a lengyelek, s jutottak ők a negyeddöntőbe, míg a mieink így a 9. helyen végeztek Malajziában.

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik