Sportlövészet: puskásaink döntőbe jutottak az ESC ifjúsági ligában

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.19. 20:59
Címkék
Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

Sz. M. ‒ utanpotlassport.hu Innsbruckban rendezték a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációját, melynek során a nyugati régióban szereplő hat ország versenyzői ‒ köztük a magyarok ‒ mérették meg magukat a kétnapos viadalon.Sz. M. ‒ utanpotlassport.hu Innsbruckban rendezték a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációját, melynek során a nyugati régióban szereplő hat ország versenyzői ‒ köztük a magyarok ‒ mérették meg magukat a kétnapos viadalon.

Puskában sikerült kivívnia a döntős szereplést a magyar ifjúsági válogatottnak
Puskában sikerült kivívnia a döntős szereplést a magyar ifjúsági válogatottnak

Puskában sikerült kivívnia a döntős szereplést a magyar ifjúsági válogatottnak

A negyvenlövéses légpuskás versenyszámban Ausztria, Franciaország, Olaszország, Szlovénia és Magyarország fiataljai mérték össze tudásukat. A szisztéma az előző évekhez képest nem változott: a válogatottak négy mérkőzést játszottak, melynek során három-három versenyző állt lőállásba. Tíz lövésenként megállították a versenyt, s az ellenfélnek ennél a sorozatnál kellett jobbat lőnie. Amennyiben sikerült, két ponttal gazdagította csapatát, ha ugyanannyit lőtt, akkor egy pontot kapott mindkét alakulat. Összesen huszonnégy pontot lehetett szerezni. Abban már a verseny előtt bizonyosak voltunk, hogy a kiküldött kvartett: Hurai Viktória,Mészáros Eszter, Dénes Eszter és Hammerl Soma erős csapatot alkot, és nagy esélye van az első két hely valamelyikén végezni, ami az októberi döntős szereplést jelenti. Ennek megfelelően az első napon a franciákat 18‒6-ra, a szlovénokat pedig 15‒9-re múlták felül Somáék. A második napon előbb az osztrákokat sikerült legyőzniük 14‒10-re, majd az olaszokat is megverték 16‒8-ra, így magabiztosan, négy győzelemmel kivívták a fináléban való részvételt.

Pisztolyban nem sikerült a bravúr a Polgár János, Iszprávnik Péter, Fábián Sára Ráhel és Nagy Vivien alkotta csapatnak, holott ebben a versenyszámban a harmadik hely is döntős részvételt jelentett volna, mivel a rendező Finnországnak nincs pisztolyos csapata. A magyar fiatalok előbb Csehországtól kaptak ki 15‒9-re, majd legyőzték a franciákat 14‒10-re. A lendület másnap reggelre is kitartott: 15‒9-re sikerült megverni a szlovénokat, az utolsó összecsapáson azonbanaz olaszok 20‒4-re megsemmisítették a piros-fehér-zöld alakulatot, amely így a negyedikként zárta a kvalifikációt, így egy hellyel lemaradt a döntős szereplésről.

Az októberi ESC ifjúsági liga döntőt Finnországban rendezik, hat ország ‒ köztük Magyarország ‒ részvételével. Előtte még komoly megpróbáltatások várnak a sportlövőkre, csak hogy néhányat említsünk: pénteken utazik a magyar korosztályos csapat a németországi Suhlba, ahol a junior világkupa-versenyen vesz részt, egy héttel később pedig a világbajnoki válogatót tartják Budapesten. Aztán július közepén Plzen felé veszik az irányt a fiatalok az Olimpiai Reménységek Versenye miatt, s majd csak a hónap végén lesz alkalmuk egyhetes aktív pihenőt tartani.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik