M. Sz. utanpotlassport.hu Vasárnap rendezték az ifjúsági korosztály sportlövő országos bajnokságát Százhalombattán. A juniorokkal ellentétben – ők pénteken mérették meg magukat, erről korábbi cikkünkben olvashatnak – ebben a korosztályban nem volt nyolcas döntő és négy sorozat után született meg a győztes.

A fiú légpuska számmal indult a nap, amelyben hatalmas küzdelem zajlott az aranyéremért. Az élen végző Csendes Dávid Zoltán (Cél-Tudat SE versenyzője) mindössze két tizeddel bizonyult jobbnak a 413.2 lőtt kört teljesítő csepeli Török Ferencnél. A dobogó harmadik fokára a Vasas tehetsége, Wittmann Péter állhatott fel, megelőzve klubtársát, Kozma Bencét.

Vasárnap az ifjúsági korosztály mérette meg magát a százhalombattai országos bajnokságon Forrás: MSSZ

Vasárnap az ifjúsági korosztály mérette meg magát a százhalombattai országos bajnokságon  •  Forrás: MSSZ

A leányok között viszonylag nagy különbséggel a TIG DSE 17 esztendős lövője, Mészáros Eszter diadalmaskodott (420.2 lőtt egység), aki két nappal korábban a juniorok alapversenyében ifi, junior és felnőtt országos csúcsot lőtt. A második helyet 415.3 körrel a komáromi Bajos Gitta szerezte meg, a bronzérem pedig a pécsi Storcz Júlia Ágnes nyakába került.

A légpisztolyos fiúk között remekeltek az egri fiatalok, ugyanis Nagy Bálint az első, Nagy Zsombor pedig a második helyet szerezte meg. A dobogóra – nem sokkal lemaradva – a KSI SE juniorkorosztályban ezüstérmes versenyzője, Hajdu László Márk fért még fel.

„Azért is jelent sokat számomra ez az aranyérem, mert csupán másfél éve kezdtem el lőni” – mondja az egri Nagy Bálint. – „Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar el tudok jutni az országos bajnoki címig. Nagyon erős volt a mezőny, sokan is voltunk, ráadásul izgultam is, főleg az utolsó sorozatban, de végül sikerült abban is jól teljesítenem.”

A hölgyek megméretésében viszonylag könnyebb dolga volt az élen végző Fábián Sára Ráhelnek, hiszen legnagyobb vetélytársa, a juniorok között őt legyőző Jákó Miriam nem vett részt az ifjúságiak küzdelmében. A KSI SE junior-ezüstérmes és immáron ifjúsági országos bajnok pisztolyosa a 93, 94 és 92 körös első három sorozatát 98-al zárta le, így 377 lőtt egységgel nyerte meg a számot. A második helyet a Budapesti Honvéd tehetsége, Rédecsi Anita, a harmadikat pedig a Délvidéki Lövész Akadémia növendéke Szakács Tünde szerezte meg.

„Az eredmény ellenére úgy érzem, hogy pénteken jobban ment a lövés” – állítja Fábián Sára Ráhel. – „Akkor jobban ott voltam fejben, most egy picit küzdelmesebb volt, és fáradtabb is voltam. A végére próbáltam beleadni mindent, ezért is sikerült ilyen jó utolsó sorozattal lezárnom a versenyt.”

Ami pedig a juniorokat továbbra is fokozottan érinti: a sportági szövetség február 6-án, szerdán dönt a márciusi eszéki felnőtt és korosztályos Európa-bajnokságra utazó csapat összetételéről.

IFJÚSÁGI LÉGFEGYVERES ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, SZÁZHALOMBATTA
10 méteres légpuska.
Fiúk: 1. Csendes Dávid Zoltán (CTSE) 413.4, 2. Török Ferenc (CSLE) 413.2, 3. Wittmann Péter (Vasas) 405.9
Leányok: 1. Mészáros Eszter (TIG) 420.2, 2. Bajos Gitta (FSLK) 415.3, 3. Storcz Júlia Ágnes (PVLK) 406.1
10 méteres légpisztoly.
Fiúk: 1. Nagy Bálint (EPLE) 378-7x, 2. Nagy Zsombor (EPLE) 369-5x, 3. Hajdu László Márk (KSI SE) 368-8x
Leányok: 1. Fábián Sára Ráhel (KSI SE) 377-9x, 2. Rédecsi Anita (BHSE) 367-9x, 3. Szakács Tünde (DLA) 364-3x

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

 

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport