Sportlövészet: jól szerepeltek a fiatalok a felnőtt ob-n

Gebe Zoltán utanpotlassport.huGebe Zoltán utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.21. 19:23
Címkék
Joó Éva utánpótlás-referens elégedett a fiatalok felnőtt országos bajnokságon nyújtott teljesítményével, úgy gondolja, a szeptember közepén rendezendő bolognai junior Eb-n elsősorban a lányoktól várhatunk érmeket.

Jól szerepeltek a fiatalok a múlt hét végén a Fehér úti Nemzeti Lőtéren megrendezett felnőtt országos bajnokságon, a legkiemelkedőbb eredményt a 19 éves Gáspár Lalita érte el, aki magyar csúccsal győzött az olimpiai számok közé tartozó kisöbű sportpuskások összetett versenyében. Joó Éva utánpótlás-referens elégedetten értékelte a fiatalok teljesítményét.Gáspár Lalita érte el, aki magyar csúccsal győzött az olimpiai számok közé tartozó kisöbű sportpuskások összetett versenyében. Joó Éva utánpótlás-referens elégedetten értékelte a fiatalok teljesítményét.

„Örülök, hogy a tehetséges ifjúsági versenyzők felnőtt mezőnyben is helyt tudtak állni. Gáspár Lalitának a szakágváltást követően voltak kisebb hullámvölgyei, de az elmúlt időszakban javuló formát mutatott. Horváth Lea, Toma Dorina, Dénes Eszter, Lovász Dorina, Pekler Zalán és Hammerl Soma is jó eredményt ért el. Csapatban és egyéniben is szereztek győzelmeket, illetve dobogós helyezéseket, úgy érzem, kihozták magukból a legtöbbet.”

Jó teljesítményt nyújtottak a fiatalok a sportlövővő Eb-n.(Forrás:Facebook/Hungarian Shooting Federation)
Jó teljesítményt nyújtottak a fiatalok a sportlövővő Eb-n.(Forrás:Facebook/Hungarian Shooting Federation)

Jó teljesítményt nyújtottak a fiatalok a sportlövő Eb-n.(  •  Forrás:Facebook/Hungarian Shooting Federation)

Az ob-n részt vevő ifjúságiak közül többen is bekerültek a jövő héten kezdődő riói felnőtt világkupára utazó csapat keretébe.

A fiatalok a brazíliai verseny után kezdik meg a felkészülést a szeptember közepén sorra kerülő bolognai puska-pisztoly szakági Európa-bajnokságra, ahol a junior és a felnőtt mezőny tagjai is megmérettetik magukat.

,, A lányok korosztályukban a világ élvonalához tartoznak, közülük többen a felnőttek között fognak versenyezni Olaszországban, jó esélyekkel az éremszerzésre, a fiúk közül leginkább Pekler Zalántól várok kiemelkedő eredményt. Minden fiatal sportlövésznek fontos, hogy tapasztalatot szerezzen nemzetközi mezőnyben”– hangsúlyozta Joó Éva.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik