Sportlövészet: három magyar érem a junior-világkupán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.11. 11:47
Címkék
Nemrég ért véget a sportlövők junior-világkupája Suhlban, a versenyzők azonban nem dőlhetnek hátra: további mozgalmas időszak vár rájuk, hiszen a napokban zajlik az Olimpiai Reménységek Versenye, és közeleg a löbersdorfi koronglövő Európa-bajnokság is. Németországból egy arany- és két bronzéremmel tértek haza a fiatalok, de több bizakodásra okot adó eredmény is született.

Sz. M.utanpotlassport.hu Kiválóan helytálltak a fiatal sportlövők a Suhlban megrendezett junior-világkupán. Az idén másodszor lebonyolított nemzetközi viadalon 61 ország 761 versenyzője vett részt. A magyar csapat tagjai a következők voltak: Gáspár Lalita, Hurai Viktória, Toma Dorina, Dénes Eszter, Pekler Zalán, Vas Péter, Hammerl Soma, Prágai Patrik, Egri Viktória, Nagy Vivien, Fábián Sára, Komáromi Panna, Polgár János, Iszprávnik Péter, Geier Dániel, Váczi Attila, Tömör-Tones Petra, Fodor Dávid, Tódor Zoltán, Holecz Zoltán és Óvári Áron.Sz. M.utanpotlassport.hu Kiválóan helytálltak a fiatal sportlövők a Suhlban megrendezett junior-világkupán. Az idén másodszor lebonyolított nemzetközi viadalon 61 ország 761 versenyzője vett részt. A magyar csapat tagjai a következők voltak: Gáspár Lalita, Hurai Viktória, Toma Dorina, Dénes Eszter, Pekler Zalán, Vas Péter, Hammerl Soma, Prágai Patrik, Egri Viktória, Nagy Vivien, Fábián Sára, Komáromi Panna, Polgár János, Iszprávnik Péter, Geier Dániel, Váczi Attila, Tömör-Tones Petra, Fodor Dávid, Tódor Zoltán, Holecz Zoltán és Óvári Áron.

Pisztolyban aratta a magyar delegáció a legnagyobb diadalt Forrás: MSSZ
Pisztolyban aratta a magyar delegáció a legnagyobb diadalt Forrás: MSSZ

Pisztolyban aratta a magyar delegáció a legnagyobb diadalt  •  Forrás: MSSZ

A magyar küldöttség hét számban mérette meg magát, és három érmet szerzett. A 25 méteres standard pisztolyos junior lányok között született a legfényesebb siker, Egri Viktória 551 lőtt körrel a második helyet szerezte meg. Ugyanebben a versenyszámban a leánycsapat (a KSI kiválósága mellett Fábián Sára Ráhelés Komáromi Krisztina Panna)1578 lőtt körrel bronzérmes lett, így hosszú idő után nem puskában, hanem pisztolyban aratott nagyobb diadalt a piros-fehér-zöld delegáció.

A harmadik érmet a Vas Péter, Pekler Zalán, Prágai Patrik alkotta trió szerezte az 50 méteres három testhelyzetes puskások mezőnyében. Az FSLK két tehetsége, Vas és Pekler, illetve az UTE versenyzője Prágai 3451 körrel zárt a harmadik helyen.

Egri Viktória ezüstérmet, a fiú és leány csapat pedig bronzérmet szerzett Suhlban Forrás: MSSZ
Egri Viktória ezüstérmet, a fiú és leány csapat pedig bronzérmet szerzett Suhlban Forrás: MSSZ

Egri Viktória ezüstérmet, a fiú- és a leánycsapat pedig bronzérmet szerzett Suhlban  •  Forrás: MSSZ

A további eredmények az alábbi linken megtekinthetők: ITT.

Az „erőltetett menetnek” nincs vége, további nemzetközi versenyek várnak az utánpótláskorú sportlövőkre. A napokban az Olimpiai Reménységek Versenyét bonyolítják le Plzenben, de folyamatosan zajlanak a világbajnoki válogatók is. Aktív pihenésre július végén lesz ideje a fiataloknak a löbersdorfi koronglövő Európa-bajnokságot megelőzően, amelynek szintén nagy reményekkel vágnak neki a fegyveresek.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik