Felnőtt válogatottként térhet vissza nevelőedzőjéhez Forrás: MRSZ

Felnőtt válogatottként térhet vissza nevelőedzőjéhez  •  Forrás: MRSZ

A. A. – utanpotlassport.huEgy hete még azért járt a főváros közelében, mert a nyíregyházi juniorcsapattal a bajnoki hatos döntő várt rá Budaörsön. Most az is kiderült, a 21 éves, de már felnőttválogatott Villám Lilla nem csak egy hétvégére tér vissza Budapestre, hiszen ismét a Vasashoz szerződött, ahol középiskolás korában ismert játékos lett.

„Már korábban elhatároztam, hogy visszajövök Budapestre, mert szeretném folytatni egyetemi tanulmányaimat. Több csapat is megkeresett, de végül nem volt nehéz meghoznom a döntést, hogy hazatérjek, főleg, miután a Vasas bennmaradt az Extraligában – nyilatkozta a csapatot működtető gazdasági társaság honlapjának Lilla.

Mint mondta, összességében megérte a két nyíregyházi év, mert azzal, hogy egyedül él, magáról gondoskodott, felnőtt.

"Belekóstoltam, milyen a profi sportolói élet, hiszen napont kétszer edzettem, csak a röplabdával foglalkoztam, nem volt más dolgom. A mögöttünk hagyott szezonban ugyan nem kaptam annyi játéklehetőséget, mint amire számítottam, de nincs bennem hiányérzet. Egyértelműen serkentő számomra az új évad előtt, hogy sokkal meghatározóbb személyiségnek kell lennem, húznom kell a többieket is. Durst Annával a felnőtt csapatban, Juhár Dalmával és Mihály Dorkával az utánpótlásban játszottam együtt, míg másokkal a válogatottban töltöttünk együtt több hetet. Mindegyiküket nagyon szeretem, így alig várom az augusztust. Főleg, hogy nevelőedzőm, Kőnig Gábor is a szakmai stáb tagja.”

Villám Lilla négy éve, tizenhét évesen már a Vasas felnőtt csapatának tagja volt.

„A suliban játszottam a diákolimpiai csapatban – mondta akkor honlapunknak. – Mindenki biztatott, aki látott, hogy próbáljam ki magam egyesületben, mert ez már nem az én szintem. A testvérem akkor már a Vasasban szerepelt, csupa jót mondott, úgyhogy gondoltam: lesz, ami lesz, belevágok."

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport