A. A. – utanpotlassport.huNem kerülhette el a sorsát a Nyíregyháza és a Békéscsaba – és egymást sem –, így vasárnap délután megint összecsap a két nagy rivális, ezúttal már az országos ifjúsági bajnokság női döntőjében. Egy hete, Budaörsön a junior bajnoki cím volt a tét köztük, pénteken, Kecskeméten az U19-esek halálcsoportjának első körében csaptak össze. Mindkétszer a nyírségiek győztek 3:2-re.

A pénteki sikerüknek köszönhették, hogy szombaton nem kellett negyeddöntőt, csak elődöntőt játszaniuk, 3:1-re felülmúlták a Gödöllőt. Az első szettben szenvedve nyertek, a másodikban nagyon kikaptak, majd nagy hirtelen, szinte pillanatok alatt megoldották a meccset. A Békéscsabának két meccset kellett nyernie szombaton a fináléhoz, ezeken viszont egy játszmát sem vesztett: a Felsővárosi Fésüs RA és a Vasas Óbuda 3:0-s legyőzésével megint megpróbálhat visszavágni a Nyíregyházának.

A kecskemétieknek az égiekkel és az ellenféllel is volt gondjuk: a csarnok úgy beázott, hogy egy órára fel kellett függeszteni a negyeddöntőjüket, majd még el is verte őket 3:0-ra a Gödöllő. Vasárnap a bronzért a Vasassal meccselhet a Pest-megyei csapat, a házigazdának legfeljebb az 5. hely juthat a Fésüs ellen.

A fiúknál csak ötjátszmás meccsen lehetett elődöntőt nyerni Fotó: Réti Attila

A fiúknál csak ötjátszmás meccsen lehetett elődöntőt nyerni  •  Fotó: Réti Attila

Egészen más a helyzet a fiúknál, hiszen itt a Kecskemét döntőt játszhat vasárnap, a három nap utolsó felvonása így hazai ünnepségbe torkollhat. Szombaton a SZESÉ-t 3:0-ra intézte el a negyeddöntőben a Kecskemét, majd hatalmas csatában 3:2-re a Kaposvár skalpját is sikerült megszereznie. Itt még az esővel sem volt annyi gond, csak rövid szünetet okozott.

A meglepetést az előzetes várakozáshoz képest a Pénzügyőr okozta: miután pénteken megnyerte a csoportját, másnap csak elődöntőznie kellett. Itt is öt játszmára volt szükség, és hiába vezetett kétszer is a favoritok közé sorolt Szolnok, alulmaradt. Az 5. helyért a SZESE a Dunaújvárossal küzd meg.

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport