UP-info – utanpotlassport.hu A ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságot csütörtöktől Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban rendezik meg. A magyar küldöttségből a junior kéziszercsapattól lehet kiemelkedő eredményt várni.

magyar-RG-válogatott-facebook-2-hely_511x365_acf_croppedA Farkas Júlia, Fodor Nadin, Fekete Anita, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza összetételű együttes április elején a házigazda bolgárokat is megelőzve aratott nagy sikert a szófiai nemzetközi versenyen, megnyerve az öt szalag szerenkénti döntőjét. Ez eleve bizakodásra adhat okot. A juniorok márciusban a kijevi Gyerjugina-kupán öt karikával a negyedik, öt szalaggal a harmadik helyen végeztek; a bakui nemzetközi versenyen összetettben és öt szalaggal is a hatodik helyen zártak.

„Hibátlan gyakorlatra lesz szükségünk, hogy a legjobbak közé jussunk. Mindenképpen szeretnénk a nyolcas fináléba kerülni” – nyilatkozta Lauber Zsófia, a kéziszercsapat edzője. A gárda a felkészülés hajrájában heti hat napot, és naponta nyolc órát edzett.

„Az volt a koncepciónk, hogy megpróbáljuk a maximumot kihozni, és felnőtt szintű gyakorlatokat készíteni. Úgy tűnik, ez bejött, sikerült az élmezőny sarkára lépni, és ezt az irányt szeretnénk tartani” – mondta Deutsch-Lazsányi Erika, a szövetség technikai bizottságának az elnöke.

A program csütörtökön a juniorok versenyével kezdődik, először öt karikával bizonyíthatnak a magyarok, majd szombaton az öt szalag következik. A döntőt vasárnap rendezik.

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport