Öttusa: többet remélt a kapitány az ifjúsági vb-n szerepelt versenyzőinktől

Vágólapra másolva!
2018.04.19. 09:59
Címkék
A magyar ifjúsági öttusa-válogatott a várakozásokon alul teljesített a portugáliai világbajnokságon. Szloboda József szövetségi kapitány titkon egyéni éremben reménykedett, főként Gulyás Michelle-ben, ám végül Tamás József járt a legközelebb az egyéni dobogóhoz, aki 5. lett. A vb pozitív oldalát nézve viszont Tamás eredménye ifjúsági olimpiai kvótát ér, a fiúcsapat pedig felállhatott a dobogó második fokára.

K. N. utanpotlassport.huElőzetesen egyéni éremben reménykedett Szloboda József szövetségi kapitány a portugáliai ifjúsági világbajnokság előtt. A szakember elsősorban a lányoktól, azon belül is Gulyás Michelle-től várta a dobogós helyezést, bár tudta nagyon jól, hogy a versenyző messze nem százszázalékos állapotban utazott az Ibériai-félszigetre. Ha a lányok közt most nem is volt kiugró eredmény, a fiúknál Tamás József közel járt az egyéni éremhez.K. N. utanpotlassport.huElőzetesen egyéni éremben reménykedett Szloboda József szövetségi kapitány a portugáliai ifjúsági világbajnokság előtt. A szakember elsősorban a lányoktól, azon belül is Gulyás Michelle-től várta a dobogós helyezést, bár tudta nagyon jól, hogy a versenyző messze nem százszázalékos állapotban utazott az Ibériai-félszigetre. Ha a lányok közt most nem is volt kiugró eredmény, a fiúknál Tamás József közel járt az egyéni éremhez.

„A hazaérkezésünket követően egy pici hiányérzet azért maradt bennem, mert egyéni számban végül nem tudtam odaérni a dobogóra. Az egyiptomiakkal nem tudtuk tartani a lépést, már a vívópáston is jelezték, hogy nagyon jó formában vannak. Az uszodában aztán csak az egyikük villogott, de a kombinált számban megint mindhárman hatalmas erőfölényben voltak. A vébé előtt nekem a döntőbejutás volt a célom, illetve bíztam a csapatban, hogy majd együtt sikerülhet odaférnünk a dobogóra, ami végül össze is jött. Portugáliában kellett életemben először selejtezőt vívnom, ami sokat kivett belőlem, de a döntőben már újra a maximumot tudtam nyújtani.Noha egyéniben lecsúsztam a dobogóról, összességében elégedett vagyok a Portugáliában történtekkel”− mondta honlapunknak Tamás József.

Tamás József (jobbról a második) közel járt az egyéni dobogóhoz, ám végül be kellett érnie az 5. hellyel Fotó: UIPM
Tamás József (jobbról a második) közel járt az egyéni dobogóhoz, ám végül be kellett érnie az 5. hellyel Fotó: UIPM

Tamás József (jobbról a második) közel járt az egyéni dobogóhoz, ám végül be kellett érnie az 5. hellyel  •  Fotó: UIPM

Mivel a sérülések is közrejátszottak abban, hogy a magyar csapat végül nem tudott a legerősebb felállásában kiutazni, így a kapitány a torna előtt csupán annyit mondott, ha kvótát szerzünk ő elégedett lesz. Így is lett.

„Michelle-n kívül szinte mindenkinek ez volt az első komolyabb megmérettetése, ahol a selejtezők után két nappal már a döntők következtek. A fiúk összességében azt hozták, amit vártam tőlük. A vívástól nagyon tartottam, ám alaptalanul, mert a srácok és a lányok is nagyon jól bántak a párbajtőrrel. Gyurka Márk Mano viszont épp az elrontott vívása miatt esett ki a selejtezőben”− értékelt a kapitány.

Szloboda József úgy látja,a lövészetben van hová fejlődni: versenyzőink nem koncentráltak eléggé ebben a számban. Tamás is kiemelte, hogy a jövőben épp a fizikai számokban, a futásban és a lövészetben szeretne extra edzésekkel készülni a további megmérettetésekre.

A 18 éves magyar versenyzőötödik helye tehát azt jelentette, hogy a fiúk közt is megvan a kvóta az októberi, argentínai ifjúsági olimpiára. A lányoknál Gulyás Michelle már tavaly, épp itt Portugáliában vívta ki az olimpiai részvétel jogát.

A várakozásokon talán alul teljesített a magyar csapat, ám a vb pozitív oldalát nézve a fiúk csapatban felállhattak a dobogó második fokára, Tamás József pedig jelen állás szerint Gulyás Michelletársaságában utazhat Argentínába.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik