Kerékpár: Buzsáki Virág aranyéremmel kezdte meg a faltörést

Vágólapra másolva!
2020.07.14. 17:53
Címkék
Az SVS Pro Team 20 éves kerékpárosa, Buzsáki Virág a hegyi országos bajnokságon megszerzett aranyérme mellett a vasárnapi tömegbalesetről is szót ejtett.

A hétvégén Parádról indult és a Kékestető parkolójáig vezetett a kerékpárosok hegyi országúti bajnokságán résztvevők útja. A 17 kilométeres távon a női elit kategóriában az SVS Pro Team 20 éves versenyzője, Buzsáki Virág volt a leggyorsabb, ezzel megvédve bajnoki címét Szabó Zsófia (Doltcini-Van Eyck Sport) és Schmidel Regina (Cube-Csömör) előtt. Az aranyérmes a tavalyi elsősége után sem gondolja papírformának sikerét.Buzsáki Virág volt a leggyorsabb, ezzel megvédve bajnoki címét Szabó Zsófia (Doltcini-Van Eyck Sport) és Schmidel Regina (Cube-Csömör) előtt. Az aranyérmes a tavalyi elsősége után sem gondolja papírformának sikerét.

A győztes Buzsáki Virág Forrás bringasport.hu
A győztes Buzsáki Virág Forrás bringasport.hu

A győztes Buzsáki Virág Szabó Zsófia (balra) és Schmidel Regina között  •  Forrás: bringasport.hu

„Annak ellenére sem mondanám annak, hogy úgy mentem a bajnokságra, a második hely nem opció – mondja a hegyikerékpárban még olimpiai részvételre is esélyes bringás. – Szerettem volna egy jót versenyezni, és nagyon örültem, hogy az elején izgultam, hiszen ez azt jelenti, érzem, van tét. A versenyen mindenki tudta, hogy Mátraházától durvul be a dolog, addig mindenképp a mezőny elejével szerettem volna maradni, netán elszökni. Az U17-es fiúkkal versenyeztünk, ők diktálták a tempót, próbálták leszakítani, aki nincs olyan erőnléti állapotban. Ez a rész nagyon nem esett jól. Volt néhány olyan lósz (ritmusváltás – a szerk.), amelynek sikítva mentem utána, és csak arra gondoltam: légyszi, több ilyen ne legyen! Valahogyan mégis sikerült kibírni, aztán a saját tempóban menni a célig. Két hete fejeztem be az alapozást, még abszolút nem tudom magam formában. Még úgy érzem, van egy fal, amit át kellene törni, de szerintem nemsokára ez is meglesz. Ezt a győzelmet természetesen helyén kezelem, de jól esik a lelkemnek az aranyérem.”

Csúcsformába kerülni a legközelebbi nagyobb versenyre, az augusztus 16-ára tervezett XCO országos bajnokságra igyekszik Virág, és ha lesz a szakágnak október közepén világbajnoksága, akkor ott alakítaná a legnagyobbat. A járványhelyzet miatt azonban minden esemény lebonyolítása kétséges.

Későn gyógyuló sebek
Buzsáki Virág
azt is megemlítette, hogy örömét beárnyékolta a vasárnapi I. Gran Gello Giro-kupa rajtja után történt tömegbaleset, melynek több versenytársa is részese volt.
„A bukás után az elsődleges az volt, hogy azonnal megtudjam, az ismerőseim és a barátaim, ha estek, történt-e bármilyen bajuk. A közösségi oldalamon keresztül sokan tájékoztattak az állapotukról, igyekeztem továbbadni az információkat az aggódóknak. Én is estem már mezőnyversenyen, de ilyen extrém szituációba még nem kerültem. A jelenlévők azt mesélték, hogy több korosztályos versenyző is, aki nem került bele az esésbe, remegett a látványtól. Akinek ez volt az első versenye, elképzelhető, hogy többet nem ül kerékpárra. Az itt megszerzett lelki sebek biztosan később gyógyulnak be, mint a fizikaiak.”

A hegyi országos bajnokság eredményei ITT érhetők el.

További korosztályos hírekKERÉKPÁRSPORTOKBANa sportági

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik