Ökölvívás: végre ismét egy győztes magyar meccs az ifi Eb-n

Vágólapra másolva!
2018.04.20. 09:02
Címkék
A 17-18 éves ökölvívók olaszországi Európa-bajnokságának második versenynapját sem a magyar diadalok jellemezték. Kevesebb eufémiával: öt meccsünkből négyet is elvesztettünk, fellépőink között a kivételt Danyi Dániel jelentette, aki viszont szép győzelmet aratott.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu Csütörtök délután még ötvenszázalékos átmeneti mérleget vallhattunk a magunkénak a bokszolók ifi Eb-jén, késő estére viszont jelentősen romlott az arány: három vereség nyomán húszszázalékos összteljesítménnyel kellett beérnünk Roseto degli Abruzziban.Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu Csütörtök délután még ötvenszázalékos átmeneti mérleget vallhattunk a magunkénak a bokszolók ifi Eb-jén, késő estére viszont jelentősen romlott az arány: három vereség nyomán húszszázalékos összteljesítménnyel kellett beérnünk Roseto degli Abruzziban.

Az ebéd utáni első csatajelenetek egyikét Borsos Tamás és az olasz Patrick Cappai adta elő 52 kilogrammban, és bizony 5-0-s vereség lett a vége, jóllehet a magyar legény derekasan odatette magát, ám a hazai öklözővel szemben ez is kevés volt az üdvösséghez, egészen pontosan a továbbjutáshoz.

Danyi Dániel keze a magasban, egyedül ő nyert csütörtökön Forrás: boxing.hu
Danyi Dániel keze a magasban, egyedül ő nyert csütörtökön Forrás: boxing.hu

Danyi Dániel keze a magasban, egyedül ő nyert csütörtökön  •  Forrás: boxing.hu

A 60 kilós Danyi Dániel viszont ott van a nyolcaddöntőben, miután az izraeli Malakh Fuad ellen igazán szép és hatékony bokszot bemutatva sima 5-0-s pontozással diadalmaskodott.

A fiatalurak után a nyolcfős női válogatottunkból hárman kezdték meg, és sajnálatos módon fejezték is be szereplésüket a kontinensviadalon. Közülük a nyitómeccset Matesz Viktória (57 kg) vívta, aki nem érdemelt vereséget, semmivel sem tűnt rosszabbnak – sőt... –Nikolina Cacicnál. A horvátota harmadik menetben meg is intették, 4-1-re mégis őt hozták ki győztesnek. Jobb volt ugyanakkor az amúgy rokonszenvesen harcoló, az ütközetbe a lelkét is beleadó Monostori Lídiánál (48 kg) a technikásabb spanyol Marta Lopez del Arbol, aki 5-0-val ment tovább. A nap zárómérkőzésén, sajnos, még egyértelműbb volt a helyzet: Petrovics Gabriella (75 kg) azzal az orosz Anasztaszja Samonovával került össze a nyitókörben, aki tavaly korosztályos Európa-bajnok lett. A látottak alapján korántsem véletlenül: az igen sűrű, hatalmas ütőerejű, amellett a technikával sem hadilábon álló címvédő végig fölényben volt, a hősiesen küzdő Petrovicsra mindhárom menetben egyszer rá kellett számolni, az utolsó „matekozást” követően pedig a vezetőbíró leléptette a magyar lányt.

Két nap elteltével mindenesetre nem áll túl jól a szénánk, hiszen acsütörtökönelbúcsúzott három leányunk mellett a nyolcfős fiúcsapatból is négyen már nincsenek versenyben. Ám de közelítsünk pozitív irányból: utóbbiaknál ketten még állnak, s a legjobb 16 között folytatják, ketten pedig csak ezután mutatkoznak be az Eb-n. A hölgyeknél pedig öt magyar javíthat még az egyelőre szomorú-szürke tónusú összképen.

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik