Jancsó Kornél − utanpotlassport.hu A 15-16 esztendős honi legjobbak alkotta bokszválogatottunknak éppen az ötöde mutatkozott be Anapában a korosztályos Eb első napján, de nem volt sok köszönet a négyek ringavatójában: egytől egyig vesztesen hagyták el a szorítót.

Szöllősy Áron

Szöllősy Áron

Persze van mentség és magyarázat is a csapnivaló kezdésre, ezzel együtt leszögezhető: ennél azért jobb kezdésre számítottunk. Különösképpen a 13 fős fiúcsapat egyik legjelesebbjétől, a feltétlenül sokra hivatott 52 kilós Szöllősy Árontól vártunk hatásos nyitányt, a végeredmény azonban lesújtó lett: 4-1-es pontozással veszített az egri fiatalember. Ennyi a száraz tény, de aki látta a meccset, tanúsíthatja, hogy csak a pontozói lapokon maradt alul, a szorítóban nem...

Parázs csata zajlott a magyar és az orosz legény között, de az összecsapás végén egyértelműnek tetszett: megvan a meccs! Boldogan ünnepelt a magyar tábor, elégedetten ölelte magához Áront mestere, Dorkó Péter, ökölvívónk is joggal csapott a levegőbe többször is az eredményhirdetés előtt. Ugyanakkor felettébb árulkodó volt a hazai bokszoló testbeszéde is: Jevgenyij Zsorov a vesztesek pózában, leszegett fejjel várta az ítéletet, s tán maga, meg a szorítósarka lepődött meg a legjobban, amikor az ő kezét emelte a magasba a mérkőzésvezető. Bátran állíthatjuk: hatalmasat lejtett az orosz ring, és nem a mi irányunkban.

Szöllősy volt az első és egyetlen keddi fellépőnk a fiúrészlegből, míg a hétfős lányalakulatnak három tagját is a kötelek közé szólították. A szomorú összmérleg: három vereség, de itt sem volt minden egyértelmű. A leginkább Szabó Szabina összecsapása „lógott ki” a sorból, úgy kapott ki 3-2-es pontozással, hogy simán lehetett volna ő a győztes az 54 kilogrammban rendezett találkozón, amelyen a moldovai Maria Manolova volt az ellenfél. Kevésbé vitathatóan maradt alul Megyeri Barbara (50 kg) 4-1-re a román Mihaela Gabriela Maneával szemben, és nem lehet súlyos kifogásunk amiatt sem, hogy Szabó Petra (57 kg) 0-5-tel zárt a német Viktoria Sawatzki ellen.

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport