Ökölvívás: felemás szerda a junior Európa-bajnokságon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.11. 15:26
Címkék
Az után, hogy húszfős csapatunkból négyen már a nyitónapon elvéreztek, a szerda hozott gyógyírt is a magyaroknak a junior ökölvívók oroszországi Európa-bajnokságán. Megszületett tudniillik első sikerünk, sőt a második győzelemnek is örülhettünk a négy honfitársunkat mozgósító második napi anapai mérkőzésfolyam zárultával.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu Félig jó, félig rossz – vonhatnánk meg a szerda magyar mérlegét, miután válogatottjaink közül ketten győztek, ketten pedig vereséget szenvedtek a 15-16 éves bokszolók kontinentális viadalán. A csütörtöki újabb öt meccsünk előtt tehát 6:2-re „vezetnek” a megnyert csaták az elveszítettekkel szemben, de öröm az ürömben, hogy ezúttal két alkalommal is a mi legényünk kezét emelték a magasba az összecsapások végeztével.Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu Félig jó, félig rossz – vonhatnánk meg a szerda magyar mérlegét, miután válogatottjaink közül ketten győztek, ketten pedig vereséget szenvedtek a 15-16 éves bokszolók kontinentális viadalán. A csütörtöki újabb öt meccsünk előtt tehát 6:2-re „vezetnek” a megnyert csaták az elveszítettekkel szemben, de öröm az ürömben, hogy ezúttal két alkalommal is a mi legényünk kezét emelték a magasba az összecsapások végeztével.

Tizenhárom fiú és hét lány képviseli a magyar színeket a junior ökölvívó Eb-n Oroszországban Forrás: boxing.hu
Tizenhárom fiú és hét lány képviseli a magyar színeket a junior ökölvívó Eb-n Oroszországban Forrás: boxing.hu

Tizenhárom fiú és hét lány képviseli a magyar színeket a junior ökölvívó Eb-n Oroszországban  •  Forrás: boxing.hu

A négy fiú közül az elsőként a kötelek közé szólított Kapuvári Bálint gyorsan jó kedvre derítette a piros-fehér-zöld színekért lelkesedőket: a 46 kilós, vagyis a legkönnyebbek mezőnyében induló pécsi öklöző végig példásan küzdött, szép kombinációkat bemutatva, tiszta találatokat bevíve szaporította a győzelme mellett szóló szakmai érveket, s miután a harmadik menetben számolni is kellett az olasz Orazio Giannira, eldőlt: Kapuvári 3-2-re nyert, és továbbjutott, a legjobb nyolc között folytathatja!

Hasonlóképpen remekelt a vecsési Lőczi Roland, aki a 63 kilósoknál vette egyhangú, 5-0-s pontozásos sikerrel az első selejtezős kört Anapában. Riválisnak hozzá hasonlatosan jól felkészült, taktikusan és harcosan öklöző fehéroroszt kapott Artur Csehanovics személyében, akinek a befejező három percben tudott igazán fölébe kerekedni a pontosabban ütő Lőczi. A magyar bokszoló győzelmével a legjobb 16 közé jutott kategóriájában, de pihenőidőt nem sokat kapott: a csütörtöki programban újfent mérkőznie kell.

Nem jött össze a diadal a taksonyi Rózsavölgyi Márknak a 48, és az egri Balogh Martinnak az 50 kilóban. Előbbit egy roppant kemény ír fiatalember, Michael Maughan győzte le 5-0-s pontozással, míg utóbbinak idő elő kellett elhagynia a ringet, miután másodszor is számoltak rá a második menetben, és sérülés miatt nem tudta folytatni egy másik ír ökölvívóval, Shane Anthony O’Briennel szemben.

Egyéb korosztályos hírekÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik