Ökölvívás: edzőtáborok sora az augusztus végi pesti ifjúsági vb előtt

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.08. 15:56
Címkék
Augusztus végén Budapestre figyel majd az ökölvívóvilág, az ifjúsági vb előtt pedig a hazai szövetség figyel oda arra, hogy minél sikeresebb legyen a mieink felkészülése, ezért több külföldi edzőtábort is programba iktatott fiataljainknak.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu Bő másfél hónap múlva a Duna Aréna ötvenes medencéjének tetején felállított két ringben rajtol a bokszolók ifjúsági világbajnoksága, előtte azonban nem árt minél jobb formába lendülni, ehhez pedig előbb határainkon kívüli táborozással teszik meg az első érdemi lépéseket a magyar kesztyűs lányok és fiúk legjobbjai.Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu Bő másfél hónap múlva a Duna Aréna ötvenes medencéjének tetején felállított két ringben rajtol a bokszolók ifjúsági világbajnoksága, előtte azonban nem árt minél jobb formába lendülni, ehhez pedig előbb határainkon kívüli táborozással teszik meg az első érdemi lépéseket a magyar kesztyűs lányok és fiúk legjobbjai.

Utóbbiak leszek a fürgébbek, amennyiben – ifj. Balzsay Károly szövetségi kapitány vezetésével – a kiválasztottak hatfős brigádja már a hét elején elrepül a Kaukázus északi lejtőire. Úti céljuk a környékbeli gyógyvízforrásokról elnevezett Kiszlovodszk, a savanyú víz városa, amely az oroszok egyik kedvelt üdülőhelye a Fekete-tenger és a Kaszpi-tenger között. Itt hangolódnak a mieink csaknem két héten át az augusztus 21-én kezdődő budapesti világbajnokságra. Persze nem nyaralással, hanem kemény edzésmunkával töltik az oroszországi napokat, hogy aztán már idehaza, Győrött végezzék el a vb-felkészülés utolsó etapját.

Hámori Luca (balra) és Lakotár Hanna is utazik Forrás: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület
Hámori Luca (balra) és Lakotár Hanna is utazik Forrás: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Hámori Luca (balra) és Lakotár Hanna is utazik  •  Forrás: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Az ifjú hölgybokszolók válogatott társasága három országot is felkeres az előkészületek jegyében. Először még Szerbiába ruccannak át, egy vajdasági nemzetközi tornára, majd július 21-én Kovács Mária szövetségi kapitány irányításával nyolcan kelnek útra, s egészen a hónap utolsó napjáig gyakorolnak az itáliai Assisiban, Szent Ferenc városában. Aztán Írország következik, Dublinban augusztus első hetében látogatják meg naponta többször is az edzőtermet és a szorítót, hogy aztán hazatérve nyolcadikától, a fiúkhoz hasonlatosan már ők is a győri olimpiai csarnokban gyarapítsák tovább tudásukat a nemzetközi edzőtábor résztvevőiként.

Utána pedig jöhet a hazai ring, a világbajnokság a Duna Arénában, ahol már élesben megy majd az adok-kapok, zajlik a megannyi vb-csata, hitünk szerint az edzőtáborokban gyűjtött plusz muníció birtokában kellőképpen felkészülten kötelek közé lépő fiataljaink zajos sikereivel.

AZ EDZŐTÁBORBA UTAZÓK
Fiúk: Bernáth Attila (49 kg), Danyi Dániel (60), Orbán Adrián (64), Kóczián Dávid (75), Egervári Richárd (81), Fehér Koppány (91). Leányok: Vitál Dominika (48), Lakotár Hanna (51), Kiss Bettina (54), Matesz Viktória (57), Hámori Luca (60), Villás Veronika (64), Ambrus Viktória (69), Petrovics Gabriella (75)

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik