Nyílt vízi úszás: megvan az aranyérem a junior-vb-n!

Vágólapra másolva!
2018.09.08. 12:49
Címkék
Egy ezüst- és három bronzérem után a még hiányzó aranyat is megszerezte a magyar válogatott az izraeli Eilatban zajló junior nyílt vízi úszó-világbajnokságon. Az U16-osok mezőnyében simán győzött a Mihályvári-Farkas Viktória, Szimcsák Mira, Tabi Zoltán, Galyassy Szilárd összeállítású 4x1250 m-es váltó, míg az U19-esek mezőnyében a hatodik helyen zárták a mieink a számot.

B. V. – utanpotlassport.hu„Sosem volt még négy érmünk világbajnokságon” – mondta az elégedett szövetségi kapitány, Gellért Gábor a nyílt vízi junior-vb második napja után. A három dobogós helyet hozó (egy ezüst, két bronz) nyitó nap után pénteken Rohács Réka is a harmadik helyen csapott célba az U19-esek 10 km-es számában.B. V. – utanpotlassport.hu„Sosem volt még négy érmünk világbajnokságon” – mondta az elégedett szövetségi kapitány, Gellért Gábor a nyílt vízi junior-vb második napja után. A három dobogós helyet hozó (egy ezüst, két bronz) nyitó nap után pénteken Rohács Réka is a harmadik helyen csapott célba az U19-esek 10 km-es számában.

Az U16-os váltó utcahosszal győzött a junior vb utolsó napján Forrás: MÚSZ
Az U16-os váltó utcahosszal győzött a junior vb utolsó napján Forrás: MÚSZ

Az U16-os váltó utcahosszal győzött a junior vb utolsó napján  •  Forrás: MÚSZ

Az arany azonban egyelőre hiányzott. Viszont még hátra voltak a 4x1250 m-es váltóversenyek, amelyeken Gellért sokat várt a fiataloktól.

Mint utólag kiderült, nem véletlenül. Az U16-osok mezőnyében a magyar csapat utcahosszal utasította maga mögé a komplett mezőnyt. Mihályvári-Farkas Viktória, Szimcsák Mira, Tabi Zoltán, Galyassy Szilárd összeállításban több, mint 40 másodperccel az ezüstérmes Egyesült Államok váltója előtt teljesítette a távot.

És a végén hiába próbálkoztak óvással az amerikaiak, ezt az aranyat már senki nem vehette el a mieinktől.

Kitettek magukért a nagyok is. Az U19-esek stafétája helyt állt a tizenkilenc csapatot felvonultató mezőnyben: Vas Luca, Fábián Milán, Gálicz Péter, Rohács Réka felállásban a hatodik helyen zárta a viadalt.

Ezzel véget ért a világbajnokság is, amelyet a magyar válogatott parádés szerepléssel, egy arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel előkelő helyen, az olaszokkal holtversenyben az éremtáblázat negyedik helyén zárt. A pontversenyben pedig az USA mögött a második helyen végzett.

ÉREMTÁBLÁZAT:

1.Egyesült Államok22-
2.Franciaország21-
3.Oroszország121
4.MAGYARORSZÁG113
Olaszország113
5.Spanyolország1--
6.Peru-1-

NYÍLT VÍZI JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, EILAT (IZRAEL)
U16. 4x1250 m:
1. MAGYARORSZÁG (MIHÁLYVÁRI-FARKAS VIKTÓRIA, SZIMCSÁK MIRA, TABI ZOLTÁN, GALYASSY SZILÁRD), 2. Egyesült Államok, 3. Olaszország
U19. 4x1250 m: 1. Franciaország (Catteau, Clusman, Pou, Roldan Munoz), 2. Egyesült Államok, 3. Olaszország, …6. MAGYARORSZÁG (VAS LUCA, FÁBIÁN MILÁN, GÁLICZ PÉTER, ROHÁCS RÉKA)

További korosztályos hírekNYÍLT VÍZI ÚSZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik