Műkorcsolya: Schermann Regina előrelépett a rigai junior-vk-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.08. 12:18
Címkék
Schermann Regina és a Kedves Katica, Saronov Fjodor jégtáncpár másodszor is megmérette magát a junior Grand Prix-viadalon; Rigában már nagyobb bátorsággal mutatták be programjaikat, noha csak a Jégkorszak SE 14 éves műkorcsolyázója javított az előző állomáshoz képest.

Noha Schermann Regina kűrje közel sem volt tökéletes a Rigában rendezett junior-világkupán, hibátlan rövidprogramjának köszönhetően így is több mint tízponttal felülmúlta Courchevelben kapott összpontszámát, és nyolchelyet előrelépve a 15. pozícióban zárta a lettországi viadalt.

Schermann Regina nyolc helyet javított a franciaországi junior GP-versenyhez képest Forrás: MOKSZ
Schermann Regina nyolc helyet javított a franciaországi junior GP-versenyhez képest Forrás: MOKSZ

Schermann Regina nyolc helyet javított a franciaországi junior GP-versenyhez képest  •  Forrás: MOKSZ

„Jól mentek az edzések, az extrém hideg pályához is könnyen alkalmazkodtam – kezdte értékelését a szövetség honlapjánakRegina. – Nem tudom, mi történt a kűrben, sokkal többet vártam magamtól. A rövidprogrammal viszont nagyon elégedettek voltunk, de aminek a legjobban örülök, az az, hogy az előző versenyhez képest mindkét programban javítottam a komponensekben: a rövidben több mint két ponttal, a kűrben pedig néggyel kaptam többet."

Miközben a Jégkorszak SE 14 éves versenyzőjének a két világkupa-állomása között nyugodtan készülhetett, ugyanaz a Kedves Katica, Saronov Fjodor jégtáncpárosról nem mondható el: a duó a múlt hétvégén Lake Placidban debütált a nemzetközi juniormezőnyben, majd hétfői hazaérkezésük után még edzettek egyet a Gyakorló Jégcsarnokban, hogy aztán kedden utazzanak is tovább Rigába. Második nekifutásra azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy magabiztosabban, még nagyobb átéléssel korcsolyázzanak.

A ritmustánc során ezt maradéktalanul teljesítették, hiszen mind a technikai, mind a komponenspontjaik magasabbak lettek. A kűrjükbe már nekik is becsúszott néhány elkerülhető hiba, és végül a 15. helyre estek vissza a 19 párost felvonultató mezőnyben.

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik