Kovács Bálint remekül kezdte a szezont Forrás: H-Moto Team/Ahmed Feisal

Kovács Bálint remekül kezdte a szezont  •  Forrás: H-Moto Team/Ahmed Feisal

 

Kovács Bálint menedzsmentjének hétfői tájékoztatása szerint a 18 éves magyar motoros a koronavírus-járvány utáni első versenyhétvégén egy Yamaha R1-es nyergében vett részt a rendkívül erős nemzetközi mezőnyt felvonultató cseh sorozat Stock 1000-es kategóriájának viadalán.

A tavaly a német bajnokság Suzuki-kupa géposztályában bajnok Kovács a brnói szabadedzéseken harmadik volt, az időmérő edzésen pedig a negyedik rajthelyet szerezte meg.

Az augusztus végén Le Mans-ban sorra kerülő 24 órás világbajnoki futamra készülő magyar az első futamon dobogós helyen zárt, a második, heves esőzés után rendezett versenyen viszont − ugyancsak harmadikként motorozva − elesett a vizes pályán, és nem sikerült célba érnie.

„Nagyon vártam már ezt a hétvégét, mert újra versenykörülmények között motorozhattam, ráadásul nagyon erős nemzetközi mezőnyben” − nyilatkozta az origo.hu-nak az ifjú, aki összességében elégedett volt a teljesítményével, és a 24 órás vb-futam szempontjából jó felkészülési állomásként értékelte a brnói hétvégét.

További korosztályos hírek MOTORSPORTBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport